Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2
Moderátor: Moderátoři
Teď jsem to zavřel a uklidil. Inovativní bylo uvnitř stanice snadno vyjímatelné těžítko z masivní nerezové pásoviny. Snad záměr potlačit ne úplně nedůvodný pocit, že zákazník utratil peníze za prázdnou plastovou krabičku. Je asi na každém, jestli tam tu hmotnost navíc chce mít, nebo ten materiál využije jinak. Kablík k peru se stanicí nelomcuje ani bez těžítka, tak tvrdý zatím není.
Přidávám obrázky pro inspiraci, jak lze využít nepotřebný kousek nerezové pásoviny (tohle byl jiný kousek, ne tak silný).
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ko&start=0
Nyní mají v Lidlu závěsnou plast desku na nářadí, 3 sekce asi 0,5 x 0,3 m, dají se sesazovat na rybiny nad nebo vedle sebe. V deskách je bambilijón děr tvaru hrušky do kterých se zasazují podle potřeby různý háčky, očka a podobně. Těch závesů je přiloženo né úplně moc, tak jsem si na 3D z PET-G vytisknul další.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://www.lidl.cz/p/parkside-nastenny ... WnRZTJg4VA
Asi užitečné, jen se mi nedostává vhodného prostoru na stěně, kam bych to chtěl umístit. Když o tom uvažuji, asi už ostanu u zaplněných šuplat. Tam je toho ve 3D víc, než co bych nacpal na stěnu, a v domě to nepůsobí tak nemístně. Ale magnetická lišta nebo dvě (tři) na to nejpoužívanější by se mi líbila. Tohle?
https://www.lidl.cz/p/parkside-sada-mag ... p100385201
Nějak jsem nenašel údaje, jak jsou dlouhé.
Protože ses nedíval dolů na informace, kde je velikost a nosnost.Lojza1 píše:Tohle?
https://www.lidl.cz/p/parkside-sada-mag ... p100385201
Nějak jsem nenašel údaje, jak jsou dlouhé.
Desky na stěně zaberou hodně místa, ale přehlednost je velký klad. Mám je udělané ze spárovky a závěsy mám z různě dlouhých vrutů bez hlaviček. Takže na jeden závěs pověsím několik šroubováků , kleští, pilníků, ... Tím se plocha rozšíří do 3D a vejde se na ni tak 2x až 3x víc nářadí. Přehlednost se tím trochu zhorší.
Do rukovětí hodně starých šroubováků jsem musel vyvrtat otvory pro zavěšení, dřív je nedělali. Některé nářadí se zavěsí mezi(položí na) dvojici držáků.
Říkám si potom, že je několik kousků nářadí, které mám v nějakém období, věnovaném nějakým úkolům, stále na stole. Naopak ostatní nářadí používám tu a tam a jsou malou částí velkého objemu, který bych na stěně nepotřeboval. Tak si říkám, že magnetické lišty (možná jen jediná) umístěné přehledně a v dosahu ruky od stolu by mi na něm uvolnily trochu místa. Alternativou je vyklidit si k tomu účelu jedno šuple pod pracovní deskou stolu. Ono je vůbec dobré udělat si čas, promyslet si lepší uspořádání svých věcí a nějaké odnést někam do krabic do regálů ve skladu, než rovnou něco lepit na zeď. Nějaká deska jako s těmi vruty pro 3D by jen na pilníky ani nemusela být protivně velká. Spíš to ale časem vyřeším velkoplošným mělkým šupletem na pilníky, nože, velké vrtáky, frézy atd.
Tiež ma to vždy sr.lo, vrtáky dtto. Tak som tomu urobil koniec natiahnutím zmršťovačiek na mieru.. Vďaka popisom nemusím na vrtáky lupou - rozdielne farby majú nejaký ten dekádový systém - otvorím a vidím.. Maliarskym pásikom označené nové, alebo tie ktoré ešte nevideli kov.. Kufrík zostal polovičke v práci po nejakej shop infralampe - a keď ho beriem, viem že všetko mám..Lojza1 píše:.....mě napadly pilníky, které se mi v šupleti válí po sobě a jistě to nesvědčí jejich zoubkům.
S těma samolepkama je to čím dál horší. Mám tady ruli samolepek 19 x 38 co jsem si šlohnul v osmdesátkách v početce na expedici dokumentů, sichrovali s tím zalepený obálky. Funguje je stále jak nová, lepí a drží. A to je mám v dílně na světle. 40 let drží.Lojza1 píše: jsem zjistil, že jedna oranžová originál TESA úplně přestala lepit. Už před časem jsem vyhodil dlouho dopředu natisknuté samolepicí štítky Brother, které byly na světle a lepidlo jim odešlo.
Kontrast k tomu jsou A4 samolepky do laserky v různě předřezaných velikostech s nápisem LabelMax. Po asi 8 letech se slepily nálepky s podkladním papírem natolik, že nelze odtrhnout. Ty byly ve skříni ve tmě.