TV Sharp LC-32HG3242E nevidí ovladač

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

TV Sharp LC-32HG3242E nevidí ovladač

#1 Příspěvek od Hill »

V předmětu uvedená TVP nevidí na dálkový ovladač.
Vyčistil jsem tlačítka, na mobilu je vidět, že vysílá, podle osciloskopu a fotodiody kód během vysílání neslábne.
Vyzkoušel jsem to s tímto ovladačem od Aquosu, podle prodejců je kompatibilní, televize nereaguje ani na něj.
Na univerzálním ovladači Sencor (jiný jsem honem nesehnal) se nepodařilo najít kód.

Už jste se s tím někdo setkali?

Majitelka je špatně pohyblivá, i když z vozíku na joystick dosáhne, jen cestu k němu má komplikovanou. Jinak bych se tu neptal.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Jardo, není to tak častá závada ale už jsem měl vadný IR čidlo. Někdy i tím že dolu nateklo něco a DPS zoxidovala. Dá se kontrolovat NF sledovačem na výstupu z IR čidla typické cvrlikání. A dokonce si pamatuji že i takto funkční přijímač neovládal TV a po jeho výměně to šlapalo. Asi nějak zakmitával nebo srážel hrany ale MCU ho neviděl. A co local klávesnice? Ta funguje? A nesvítí si u TV nějakou úsporkou nebo LED žárovkou? Dokáže IR čidlo zaslepit.
..to bude jen ňákej odpůrek
stefan31

#3 Příspěvek od stefan31 »

Už som opravoval DO, kde TV prijímalo, DO vysielalo, ale frekvencia z DO bola "posunutá" - pomohla len výmena rezonátora .....

Stefan31
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

To spíše vidím na vadu toho čidla, zvlášť, když do něj nemělo odkud co zatéct*), protože je nepravděpodobné, že by tři ovladače měly všechny vadný rezonátor, zvlášť, když s jinými Sharpy, od nichž jsem si je půjčil, fungují.
To jsem zapomněl do původního dotazu napsat.

*) A to ani v případě, že by bydlela ve vedlejším vchodě, tam máme vyplavenou halu, protože v noci v prázdném bytě, naštěstí v přízemí, rupla hadička. A majitele se povedlo sehnat až dnes dopoledne. Před polednem jsem zase otevíral stoupačky...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Zobrazuje to spravne logo SHARP pri zapnuti? Ci niekto nahodou nemenil dosku alebo firmware a nie je tam z ineho Vestelu.
yakl

#6 Příspěvek od yakl »

Stalo sa mi že Vysielač DO nebol viditeľný pre prijímač z dôvodu rušenia svetlom žiarivky s elektronickým budičom. Všetko som vymieňal a nepomáhalo, raz som skúsil ovládač potme a fungoval.
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

rnbw: ta telka normálně chodí, joystickem se dá zapnout i vypnout, přepínat programy i listovat v menu. Jen na dálkové nereaguje.
A zhasnout jsme taky zkusili, marné.
Ale prý už majitelka volala synovi, ať jí koupí novou dvaatřicítku (větší se jí mezi regály s knihami nevejde). A dál to nezáleží na mně, leda by mi tu původní vrazila, jestli s tím něco půjde udělat.
Zatím všem díky. A, jestli na opravu dojde, dám vědět.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od workhard »

Už jsem taky zažil vadný infrapřijímač.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Jindra2

#9 Příspěvek od Jindra2 »

Může to být vyschlý elyt.
Jindra
Přílohy
DO.jpg
DO.jpg
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jezevec »

Chce to zkontrolovat skopem, jestli jdou impulsy z přijímače a jestli jdou až na procesor. Měl jsem případ, kdy byly impulsy až na procesoru a dálka nefungovala, po přehrátí SW opraveno. Tuším to byla nějaká LG.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“