ROUTER jaký koupit?
Moderátor: Moderátoři
ROUTER jaký koupit?
.
řešil jsem s bráchou něco podobného. Kupovali jsme typy od ASUS, D-link, obyč. routery a repeatery, bylo to tzv. neslané a nemastné. Až min. rok jsem trochu nastudoval z článků po netu a viděl moře videí o systému Mesh. Zakoupil jsem:
Wi-Fi 6 router TP-Link Archer AX90
+ 2x TP-Link RE705X Wi-Fi 6 Range Extender
... a je vystaráno. Net jede parádně i do patra domu, rozšířili jsme ho po celém domě (generační 4byt. dům) a na dvoře i části zahrady, kde je pergola s další kamerou (na domě jsou 2). Jsme spokojeni, stávající řešení nebylo levné, ale konečně je plně funkční.
- tiktak1953
Ked dam od zadu anteny alobal ,zvysi sa sila signalu pred antenov?
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
mesh mozna ze je to same co uvadi gepard
2 routry vnitrni a jeden venkovni na zahradu i kdyz dneska jsou stejne vsichni
na mobilnich datech jenom ja pouzivam doma na mobilu wifinu
pred tim jsem mel dva ruzne routry a to bylo na prd ...
- pocitujlasku
Ja doma mam nastastie potahane kable, a kedze mam relativne ciste pasmo, tak na kazdom poschodi jeden maly wifi mikrotik, ktory v pohode pokryje poschodie, ale neziari do desiatok metrov mimo dom, a ako hlavny mam tiez mikrotik.
To co je v prvním příspěvku nastíněno, může zvládnout i vychvalovaný děravý TP-Link za 350 Kč viz. https://pctuning.cz/article/usa-zvazuje ... ru-tp-link
- pocitujlasku
No nevim, co myslis tim že na wifi je bida ?pocitujlasku píše:RadekB: ak potrebuje silnejsiu wifi, tak mikrotik nie. Routre ma perfektne, ale co sa tyka domacich wifi, tak tam je to bieda.
A podla jeho popisu, on netusi nic o sietiach, mikrotik bude prenho utrpenie. On potrebuje nieco, co za minutu naklika a viac to neriesi.
Nesouhlasim. Wifi na mikrotiku slape naprosto bez problemu. Mam to na firmach ve skladech dost velkých, jedou pres to na mobilní čtečky a se všim jinym to delalo problemy.
Daval jsem miktotika do hospody, jedou pres PDA na aplikaci mobilni cisnik, s TPlinky, Asusy to padalo, když byla plna zahradka i lokal, k tomu 30 lidi na wifi tak to bylo nepouziutelne. Dal jsem miktotik a vse jede jako fik
Nastaveni mirotiku, pokud si nebudeme hrat na zadne pokrocile funkce tak je klikacka v jednom jedinem okne, stejne jako u kdejakeho TPlinku ci neceho jineho. Navic si ho klidne muze nechat nastavit.
A casem mozna jeho vyhody pozna. Nene, mikrotik je i pres vyssi cenu (ale ne o moc) dobra volba.
- pocitujlasku
Ako som pisal, mikrotik je fajn, ale pre ludi, ktori vedia co robia. Ja sam mam doma 2x wifi mikrotik (take tie malicke, na pokrytie poschodia staci) + hlavny mam 750 gigabit. Mam tam CapsMan, presmerovane logy, takze co sa tyka klientov, tam vobec nic neriesim a vsetko ide cez tu 750.