Thyratron

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Thyratron

#1 Příspěvek od forbidden »

Zajimala by me minimalni velikost napeti kterou je schopen spinat tento thyratron: http://www.russiantubes.com/prop.php?t=7&p=17
Myslite, ze sepne treba jen 1000 V?

Diky
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

TGI1 700/25 znamená 700A / 25kV

myslim, že by to měl sepnout, ale budeš taky potřebovat asi 1kV do gejtu na sepnutí...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Ja to pouzivat nejspis nebudu, jen tak teoreticky uvazuju. Moc se mi nechce stavet zdroj na zhaveni 6,3 V/20 A :twisted: Do gate staci impuls treba ze zapalovaciho trafa pro xenony ne?
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

jakmile budu mít chvíli čas (v průběhu týdne - teď jsem trošku zasekaný), tak ti pošlu zapojení, které mám teď v provozu, moc jednoduché to není a ani si nepamatuju jak je to přesně. Každopádně tam bude nějaký derivátor na vytvoření uzounké špičky na zapálení, pak tam je trafo, které drží napětí okolo 150 V nebo 200 V. Těch traf je tam povícero a je to zapeklité zapojení, které bych osobně nechtěl vyrábět jen abych si ten tyratron ověřil pro potěchu duše....
johnnyelf

#5 Příspěvek od johnnyelf »

Zdravim,
v praci jsem byl zaukolovan sehnanim tyratronu na sepnuti 20kV pri 10kA pri parametru vlny 8us celo a 20us dobeh. Chtel bych se zeptat zda nemate nekdo tip, kde takovou soucastku ziskat?

Predem dik za odpoved
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

Tyratron je spínací součástka. Neudělá ti požadovaný tvar průběhu proudu.
Co se týče tvých požadavků: napětí není problém, jako problematičtější vidím velikost proudu. Nejsem si jist, jestli 10kA bude získatelných.
Pokud jsem chtěl nějakou speciálku z této oblasti, obrátil jsem se na firmu www.afrobohemia.cz , vždy příjemné jednání a bezproblémová domluva. Každopádně tyto věci nejsou levné a některé můžou být brány jako vojenský materiál. Je pak problém to převést přes hranice.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

johnnyelf píše:Zdravim,
v praci jsem byl zaukolovan sehnanim tyratronu na sepnuti 20kV pri 10kA pri parametru vlny 8us celo a 20us dobeh.

Jestli Ti skutečně dali tohle zadání, tak ať vrátí případné VŠ diplomy a jdou raději dělat něco, co umí. Jestli mají jen průmyslovku, je to omluvitelné, ale generátor vlny 8/20us vypadá trošku jinak.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Součástky“