IR přísvit k mobilu

Kamerové a video systémy. Kamery, multiplexery, HDD videa, kvadrátory, videoservery, ochranné a dohledové systémy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

IR přísvit k mobilu

#1 Příspěvek od forbidden »

Mám v garáži mobil s aplikací na hlídání, při světle to funguje výborně, ale ve tmě samozřejmě mizerně. Chtěl bych si udělat přísvit, koupil bych třeba 12 těchto IR LED, aby to trvale svítilo do prostoru. Bude to nějak fungovat? Asi raději IR LEDky s kratší vlnovou délkou než s delší ne?
Dík
LADER

#2 Příspěvek od LADER »

Mobil není konstruován na to aby viděl v infračerveném záření, proto má blokovací filtr. Ten však není úplně dokonalý, takže nějaké malé množství záření projde. Z toho důvodu bych radši volil diody v blízké oblasti viditelného záření, případně koupil výkonnou IR diodu s chladičem.

Samozřejmě je vhodnější si pořídit něco vhodnějšího, třeba
TP-Link Tapo C225, s kterým budou výsledky úplně jinde.
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
LADER

#3 Příspěvek od LADER »

Aby si dohnal nízkou citlivost mobilu v infra pásmu, tak bych doporučoval spíš něco takového: Výkonná LED 850 nm, nebo i několik.

Samozřejmě daleko lepších výsledků dosáhneš s kamerou, která je proto určená.
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Já se prvně díval po LTE kamerkách (v garáži není WiFi), ale protože s tím mobilem mám v kanclu dobrý zkušenosti, rozhodl jsem se ho vyzkoušet. Je mi jasný, že IR filtr něco zachytí, ale když vidí blikání dálkáče, tak něco projde. Kolik je ale otázka. 10 W LEDka je už dost, chtěl jsem něco do 5 W. No ale asi to vyzkouším a podle výsledků se uvidí.
Dík
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Potrebujes tam svietit, ked sa nic nedeje? Daj tam lampu s pohybovym spinacom.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Nad tím jsem taky přemýšlel, ale to IR je nenápadnější. Pak je samozřejmě otázka, jestli je lepší zloděje vystrašit rozsvícením, nebo ho nechat dýl v klidu šmejdit, než si všimne mobilu. Mobil ukládá fotky na web, takže ani jeho ukradení není problém.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jezevec »

Však ta lampa nemusí svítit ve viditelném spektru.
Odpovědět

Zpět na „Kamerová technika“