Umělá zátěž AR_PE_05_1996
Moderátor: Moderátoři
Pravděpodobně to bude souviset s jinou výrobní technologií (topologií čipu), možná i menší strmostí atd.
Takže dát dva až tři paralelně (se všemi detaily popsanými výše) by možná nebylo úplně od věci...
Okrajově k tomu datasheetu: koukám, že hrůzotvar "kompaktibilní" není nic nového...
- Přílohy
-
KUN05-20.pdf- (74.56 KiB) Staženo 71 x
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
http://www.hezkyden.cz/shop/tranzistory ... rni-tesla/
Nemáš pravdu. Autor píše, že v DC režimu se nastaví proud Fetem a ten zůstává vrcholový i při obdélníku, jen je "přerušovanej" kmitočtem z 555. Takže operák stále stabilizuje nastavenej proud. Když mi to kdysi chodilo, přesně takhle se to na snínacích odporech pod FETem chovalo.JirkaZ píše: Ne, výstup OZ je použitý pouze v DC režimu (první poloha přepínače, ta nakreslená).
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A můžeš mi objasnit, jak v dalších polohách (druhá až šestá) OZ ovlivňuje dění? Leda že by schéma neodpovídalo skutečnostiCeleron píše:Nemáš pravdu. Autor píše, že v DC režimu se nastaví proud Fetem a ten zůstává vrcholový i při obdélníku, jen je "přerušovanej" kmitočtem z 555. Takže operák stále stabilizuje nastavenej proud. Když mi to kdysi chodilo, přesně takhle se to na snínacích odporech pod FETem chovalo.JirkaZ píše: Ne, výstup OZ je použitý pouze v DC režimu (první poloha přepínače, ta nakreslená).
Kdybys na to nemohl přijít, tak vysvětlím.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Nevyhodil, spíš rozdal/využil, bylo to před lety v práci, mrknu doma v dílně, možná tam něco zůstalo. Mě jsou k prdu.Celeron píše:Vyhodils? Škoda, pokud nějaký najdeš měl bych zájem. Ale o ty kopie francouzských rakviček se šroubovým přepínáním zájem nemám.Cust píše:Měl jsem jich plný šuplik - Taslácká kopie francouzských přepínačů...
No nejspíš tam bude chyba. Pokud by se neuplaťnovala zpětná vazba ze snímacích odporů a OZ4, tak co by potom omezovalo proud FETem v pulzním režimu? Při otevření FETu jen ty snímací odpory pod ním? Umělá zátěž má povolený napětí 50V, kolik by tam asi teklo s omezením jen těmi odpory a odporem Fetu? A já vím zcela jistě, že proud se v pulzním režimu dal regulovat.JirkaZ píše: A můžeš mi objasnit, jak v dalších polohách (druhá až šestá) OZ ovlivňuje dění? Leda že by schéma neodpovídalo skutečnosti...
Musím nalýzt sešit s poznámkama jestli tam byla chyba, tak jsem si ji zapsal. Doufám, že ho najdu, bylo mezi tím stěhování.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!