Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ransom

#61 Příspěvek od ransom »

RayeR píše:Jo peknej, a v jakem stavu?...
Nedomlácenej. Chybí dva knoflíky, jinak komplet Jak pršelo a mrzlo, byl zalitej v ledu.
Je to průměrnej a přeceňovanej krám, ale trafo nebo chladič se po vysušení hodí, i kdyby nic jinýho. Ale třeba ho i oživím. V následujících letech, až se k tomu dostanu.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
rnbw

#62 Příspěvek od rnbw »

Mozno budu stacit dva tydzne - nechat poriadne vyschnut a zapnut.
ransom

#63 Příspěvek od ransom »

Jinému snad. Mně ne.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od RayeR »

Tak neska jsem vylovil nejakej LEDkovej bodovej reflektor, 32W Sylvania. Pod tou polyc. optikou je naky CoB LED modul, takze pocitam ze asi chcip...

Jeste bylo vetsi mnozstvi HDD, ktere nekdo vzal kladivem, ale vzal sem si par kousku na vypajeni motor driveru Smooth, nekde mi asi este lezi Barracuda s odpalenym, treba se to sejde...
Přílohy
led_ref.jpg
led_ref.jpg
Celeron

#65 Příspěvek od Celeron »

S kladivem jsem se zatím nesetkal. S vyvrtanou dírou už vícekrát. Kladivo je rychlejší a míň náročný na vybavení. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od RayeR »

Jo, nekdo to bral docela poctive, kazdej disk mel nekolik dulku od kladiva v deklu shora a jeste i zespod na elektronice, zadna deska elektroniky nezustala neposkozena, ale nektere cipy ano...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Hubert_79 »

Holt někdo vzal vážně hrozbu obnovy dat... Asi nic proti tomu.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od RayeR »

Tak ten LED reflektor - kupodivu neni vadnej ten CoB LED modul - ten vypada docela znackovy od Luminous Dev.
https://cz.mouser.com/ProductDetail/Lum ... j2nI-L8P3I
ale v perdeli je ten menic. Bohuzel to sikmaci cele zalili nakym silikonem. Neni to uplne tvrde, sroubovakem by to asi slo vydlabat, ale je to voser. Ta mechanicka konstrukce neni uplne zla, chlazeni mi prijde adekvatne dimenzovane. akorat to neni venkovni provedeni (vodotesne).
Přílohy
led_menic.jpg
led_menic.jpg
rnbw

#69 Příspěvek od rnbw »

Skus to ohriat, ci to nepojde vyskrabat lahsie. Najlepsie plastovym predmetom, aby nevznikli velke skody na suciastkach.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Habesan »

Stejně bych zkusil, ještli některej z těch disků nedostal moc malou ránu a nepůjde ještě opravit.

Všichni víme, že plotna se nedá přehodit do jiné sestavy tak, aby to ještě nekdy fungovalo, ale jednou to možná někdo dokáže...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od RayeR »

Vzal jsem si z toho 4 nake sata barracudy, po odsroubovani deklu nemel zadny zohybane plotny, ale raminko s hlavama uz bylo zdeformovane. Deska elektroniky byla vzdy nekde jebla, takze sem si jen vypajel ty motor drivery, flesky a xtaly...
Jinak vetsina tech disku byly WD i 1 rychly raptor a par maxtoru.
rnbw

#72 Příspěvek od rnbw »

Teleskopicku rurku na vysavac Electrolux aj s hubicou ZE065.
dred

#73 Příspěvek od dred »

rnbw píše:Teleskopicku rurku
Z takého "teleskopu" som mal spravenú "pomôcku - rozperku" pri omietaní špaliet na baráku.. Kamarát ju používa do dnes :lol: Ja už nemurárčím :lol: Na pridržanie laty dva kusy úplne stačili.. :lol:
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od RayeR »

rnbw píše:Skus to ohriat, ci to nepojde vyskrabat lahsie. Najlepsie plastovym predmetom, aby nevznikli velke skody na suciastkach.
Tak se ukazalo, ze to byl celkem mekky silikon, ktery sel vydlabat sroubovakem. Narychlo jsem to ocuchal diodtestem a nenasel jsem zadne celovodice ani nevodice. Ridici IC je citelny jen castecne, zacina to asi Z8CY a konci asi 9MJ0... Po pripojeni na sit ta LED slaboucce blikla a jinak nic...
Přílohy
leddrv2.jpg
leddrv2.jpg
leddrv1.jpg
leddrv1.jpg
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od RayeR »

Aktualne se ten menic chova tak, ze LED blika plnou intenzitou asi 2-3x za vterinu stridou asi 1:1. Vypada to, ze se menic z nejakeho duvodu/nakou chybou vypina a znovu rozebiha. Je u nej elyt 10uF/50V co filtruje pomocne napajeni ze site, jeho zmerena kapacita je OK (10,2uF) a napeti na nem kolisa 8-14V.
Na sekundarni strane je dalsi spinanej zdroj s mrnavym brouckem 6 pinu co ridi MOSFET a pomoci bocniku dela konst. proud LED. Meril jsem odpory primarniho i sek. bocniku a odpovida. Nenasel sem zatim zadnou vadnou soucastku, krome tech 2 IO, krere nevim co jsou zac...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“