Mechanické ochránenie kábla
Moderátor: Moderátoři
- vasekpetr1
- vasekpetr1
Ešte mám na zváženie 25mm/1250/UV - 1. mala by byť na náhodný prejazd pevnejšia než tá KF 09040_UVFA, - 2. nemusel by som ju na koncoch redukovať na menší priemer kvôli ohybom a prestupom, zháňať tmel, - 3. tá prvá 450-tka je HDPE, táto 1250-tka je PVC - tej tlakovej pevnosti by som mal dôverovať, ale nie je HDPE celkovo pevnejší, než PVC, napr. voči hlodavcom? Alebo PVC do zeme nedávať?
Rúrka ohybná FXPS 25 23574 25mm 18mm 1250N PVC čierna UV stabilná
katalóg str. 10
Asi karma, majú na sklade odrezok posledných 37m v kuse - toľko presne potrebujem.. Všade inak na objednávku..
- vasekpetr1
Ako ochrániť vystúpenie chráničky zo zeme - proti poškodeniu kosením, zakopnutím a pod.
Jinak mi připadá všechno nějak mělce uložené. Fólie je skoro na povrchu. To není dobře. Ani naklást nahoru zlomky dlažby mi nepřipadá rozumné. Je to ostré a může to kabel poškodit.
Kabel při výstupu ze země obvykle ústí přímo do vhodné rozvodné skříně nebo je v mechanicky odolné (ocelové) trubce až do výšky, kde poškození nehrozí. Nebo v ocelovém žlabu s odnímatelným krytem, něco jak MARS žlab.
- vasekpetr1
Vyzerá to ozaj plytko, no plytko je fólia iba na tom poslednom obr. popri predbetóne prístrešku, možno mínus 5cm, kde chráničku vediem pod krajom toho predbetónu, pri jeho opustení zíde ihneď do hĺbky zasa na 30 cm, než znovu vystúpa na ten brizolit.. Inak je bežne nad fóliou tak 20 cm zeme. Dlažba sú inak celé obdĺžniky, od pevnej 1250-tky chráničky ju delí nejakých 5cm na betón udusanej ťažkej čiernej zeme, už to sadať/kriviť sa nebude, budeme o uložení vedieť, všetko neobrábané trávnaté pochôdzne, možná výnimočná kolmá prejazdnosť je iba na jednom mieste v záhrade, celé len proti zamyslenému zábudlivcovi s rýľom.. Tou chráničkou chcem až po krabicu, takže buď niečo na ňu, alebo možno pred ňu utopím do betónu nastojato kus vinklu, uvidím či bude ešte nejaký nápad..