4TB disk na W7
Moderátor: Moderátoři
4TB disk na W7
Zkusil jsem mu v EaseUS přidělit partition a ejhle, pustilo mě to jen na 2TB a zbytek nedobytnej. Vzpoměl jsem si, že u W7 se musí MBR disky převýst na GPT. Ale nejde to u boot disku, jen u datových, což mě nevadí. Ve správci disků ani v EaseUS převod není a tak jsem použil AOMEI Partition Assistant. Disk mám 3,65TB.
Ale mám jinej problém. Při pripojení disku do USB3 vzadu na desce Haswel H81-D3 mi to napíše "zařízení může pracovat rychleji pokud ho připojíte do USB3". Zkusil jsem futrák do USB3 notebooku HP a tam se nic nepíše a přenosovka je přes 150MB/s, což by USB2 nedala.
Zkusil jsem tedy přeinstalovat na H81-D3 Inteláckej driver USB3. Napsalo mi to, že nainstalovaná verze je novější. A ani s tou starší disk jako USB3 nejde. Mám tady flešku 32GB USB3, ta všude chodí jako USB3 ale ba H81-D3 ani ťuk.
Netušíte prosím někdo, v čem je problém a jak zjistit, proč ta USB3 se chová jako USB2? Na H81-D3 je v manuálu napsáno, že ty dva zadní USB štekry jsou USB2.1/USB3.0. Nemůže to být někde natvrdo přepnutý na USB2?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
USB 3.0/2.0 Port
The USB 3.0 port supports the USB 3.0 specification and is compatible to the USB 2.0/1.1 specification.
V biosu je jen tohle:
USB Support
- Disabled All USB devices are disabled before the OS boot process completes.
- Full Initial All USB devices are functional in the operating system and during the POST.
- Partial Initial Part of the USB devices are disabled before the OS boot process completes. (Default)
This item is configurable only when Fast Boot is set to Enabled. This item is disabled when Fast Boot is set to Ultra Fast
To asi souvislost nemá.
Jak už tady psal JirkaZ, linux je pro mě sprostý slovo.