S: Obrazovka 472QQ44
Moderátor: Moderátoři
S: Obrazovka 472QQ44
Díky za případné nabídky.
- radioelectrum
V 70. letech, kdy snad byla ještě k sehnání i ta 47-ka, jsem do bratrancova tvp (Orava 132?) tu 50-ku implantoval. Protože pro mně (a tím pádem i pro něj) byla tato nejen dostupnější (ale i určitě levnější) - už proto, že to byla báň II.jak. od "Sedláčka" z Rožnova p.R.yakl píše:Obrazovka A50-120W je hranatejšia, nedala by sa použiť do masky 472, rohy by sa museli vybrúsiť, po stranách by ostali diery, prosto musela by sa použiť iná maska. stačí porovnať Oravu 132 a Oravu 135.
A ano - bylo nutno rašplí "vybrat" v rozích; vrtat nové otvory pro její připevnění a také přizpůsobit (původní) masku (zase na to stačil pilník). Pilovat bylo nutno proto, že nová obrazárna byla taky míň "vypouklá". Jen v rozích kousek obrazu "chybělo", ale v podstatě stejně, jako s původní 47-kou. A žádné "díry" nikde nezůstaly! Nová maska by asi byla vhodnější, ale ani jsem se ji nesnažil shánět (i když bych ji snad tehdy ještě v Uh. Brodě sehnat i mohl -
Dajánu jsme měli doma - od ledna 1968. Naši ji koupili, když já byl na vojně.Jarda-k píše:No, do Dajány A61-120W místo původní 59 pasuje docela pěkně. Krásné se schová za masku. Jen se musí trochu upravit připevňování otvory. Myslel jsem, že tady by to mohlo být podobný.
A ta už měla antiimplózní obrazovku 592QQ44. Tu 59-ku (ještě "implozní" 590QQ44
Pamatuji si to taky proto, že Blankyta měl "skoro-soused", kterému jsem ji musel vytahovat z bedny jenom proto, abych ji (a ochr. sklo), očistil od (nasedaného) prachu a cigaret. dýmu - z mezery mezi stínítkem obrazárny a toho (vypouklého) ochranného (antiimplózního) skla. A to si soused myslel, že mu báně "odešla", jak byl obraz mizerný. A přitom stačilo pouhé vyčištění. Ale to vyčištění byl úplný "porod" - na rozdíl od třeba takováho Ametysta (či Azurita), anebo i Lotosa - kde stačilo jen to ochr. sklo (ale tu ještě ploché-lepené) jen spustit dolů (po odšroubování plech. příchytek) - a pak už jen stínítko (a sklo) vyčistit třeba okenou
Obdobné vypouklé ochr. sklo bylo třeba i u maďarského Oriona (na nožkách).
EDIT:
Jj - "skleróza nebolí, ale nachodíš se".
Než jsem na záměnu typu obrazárny taky přišel (a opravil), tak jsi mě mezitím opravil i ty