Funkční klávesa.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MiraSt

Funkční klávesa.

#1 Příspěvek od MiraSt »

Zdravím Vás. Potřebuju poradit ohledně klávesy (Fn) na notebooku. Tato klávesa slouží ke změně funkce funkčních kláves na horní řadě. Mám stroj z SD a tato klávesa se tváří jako trvale zmáčknutá. Když ji zmáčknu a držím tak horní řada kláves funguje normálně jako F1-F12. Po puštění se zase tváří jako zmáčknutá. Už jsem se díval i do biosu jestli se to tam nedá změnit a na nic jsem nepřišel. Na jiných strojích co mám, funguje teprve po zmáčknutí a přidržení. Nevíte jak změnit její aktivitu?
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
petrfilipi

#2 Příspěvek od petrfilipi »

Tohle nemůže být ono?

How to keep Fn on permanently?
On several keyboards, the Esc key doubles as a Fn (Function) lock key, often denoted by a small padlock icon on the Esc key. To lock the Fn key on these keyboards, press the Fn and Esc keys simultaneously.

Čerpal jsem odtud.

PF
Wolf70

#3 Příspěvek od Wolf70 »

forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

V BIOSu je to někdy schovaný jako "alternativní" a "standardní" chování F-kláves. Nemusí tam nutně psát nic jako Fn lock.
MiraSt

#5 Příspěvek od MiraSt »

forbidden píše:V BIOSu je to někdy schovaný jako "alternativní" a "standardní" chování F-kláves. Nemusí tam nutně psát nic jako Fn lock.
Tohle mi pomohlo. Musel jsem v Biosu změnit položku "hot key mode" na disabled a už to funguje. Děkuju za rady.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
PotPalo

#6 Příspěvek od PotPalo »

Napríklad Lenovo to má pomenované ako Hotkey mode, s možnosťami Enable a Disable.

edit: vidím že kým som to pozrel, tak už sa na to prišlo.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Mahoney

#7 Příspěvek od Mahoney »

Já chtěl napsat něco v tom duchu, že vylitou kolu nevypneš v BIOSu :) Ale už jste to vyřešili...
Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

U nějakých notebooku jsem se s tím taky setkal, je to něco jako Fnlock. Myslím si že to bylo Lenovo a jeden Dell.
PotPalo

#9 Příspěvek od PotPalo »

Ono to nazývajú aj "multimedia keys", a kadejako inak. V BIOSe často býva k týmto nastaveniam nápoveda, keď sa na tú voľbu prejde, v nej už píšu o Fn. Kto prelezie celý BIOS, ten to nájde.
pocitujlasku

#10 Příspěvek od pocitujlasku »

aj hp to ma default zapnute. neviem, co je to zase za blby zvyk to davat default zapnute.
No vidis, a tak si sa bal
PotPalo

#11 Příspěvek od PotPalo »

Defaultne sa totiž počíta s užívateľom ktorý si bude akurát pozerať youtube. Nejaké eFká zaujíma iba malé percento užívateľov, ktorí používajú notebook aj na niečo iné ako na zábavu.
Artaban001

#12 Příspěvek od Artaban001 »

Teď tu mám Lenovo ideapad 3 a ten to má zapnutý - Dokonce to tak má popsaný na funkčních klávesách, že člověk pochopí, že "F1" je až po stisku Fn, jinak je to mute. A mě to vyhovuje.
PotPalo

#13 Příspěvek od PotPalo »

Tak ono to nieje úplne zamenené Fn/bez Fn, ale má to nejakú zaujímavú logiku. Napríklad Alt+F4 funguje rovnako v oboch prípadoch, na F5 je symbol obnovenia stránky, takže zasa obidva prípady fungujú rovnako...
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Na niektorych notebookoch to Alt+F4 nefunguje. Bordel...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“