Jiří Nobilis z SPŠE A VOŠ
Moderátor: Moderátoři
Jiří Nobilis z SPŠE A VOŠ
Ještě na Holicích 2024 jsem ho potkal a vypadal na svůj věk dobře, takže se mi to nechce ani věřit.
Mě se zabili spolužáci na témže ústavu 18 a 17 let, řidič to přežil (taky spolužák), holka co s nima jela přišla o nohu. Příčina čerstvé papíry a nezvládnuté hormony. Hůř to dopadnout skoro nemohlo.
Nevíte něco Milanu Babákovi? Učil na průmce mikrokontroler 8051, jako externista z výzkumáku Tesly. Byl též nezapomenutelný. Vyprávěl nám také, jak clil jeden z prvních dovezených exemplářů 8051. Celníci to neměli v tabulkách, tak postupně navrhli že to proclí jako tranzistor krát jejich počet na čipu. Vyšla jim částka - tenkrát snad několikaroční plat
Dovolím si dát sem úryvek, aby se to neztratilo ze světa.
Naše třída měla na elektroniku Ing. Vlastislava Kazdu, který byl bývalý Teslák, do školy nastoupil až někdy v 90. letech po rozpadu Tesly. Podle toho co na sebe prozradil dělal v Tesle Přelouč něco okolo kotoučových magnetofonů a jednou se zmínil že pracoval na přehledovém radaru pro pozemní vojsko.Elektronika
No, co si budeme povídat. Zálěží na učiteli. Pokud dostanete pana Kazdu, uslyšíte perly, jako :
Když se zacne potit, tak mužete to, nebo taky jiný veci.
Ne nevadí pane Sychra, to už je to.
Co jsme si ríkali a už jsme si to rekli.
Jaký bude teda POZOR!
Problém je trošku jeden…
Né né né, to už je to.
Tady máme nepríjemnou vec, že tady budeme mít, že proste, že ale je jich mín!
(převzato z měření učitelů USTAF/2k2, je to tady)
... prostě TO máte za TO ! No a pokud dostanete Nobilise, propadnete. Má totiž příjemný systém, že kdo dostane horší známku, než 4+, propadá - dokud si to neopraví. Taky musí mít napsané všechny písemky. Tak se občas stává, že třídy do kabinetu nosí různé dary (tzn. flašky) na usmíření. Je pravda že je to ras, ale občas dá k Vánocům celé třídě jedničku, nebo na konci roku zamhouří oka. Na druhou stranu je dobré, že látku umíte na výbordelnou. Taky má hromadu skriptíček a nedá se říct, že by byl zlomyslný. (někdy) Horší je, když si vás oblíbí. Tady je zhrub stupnice :
Že si tě oblíbím ?!
Na tebe si dáme bacha !
No jo, tebe už si pamatuju !
Já tě asi adoptuju !
Tak. Odteď si můj adoptivní syn.
Hrubost, prostě. To by byl boss no.2
Na základy elektrotechniky (1. a 2.) jsme měli Ing. Vladimíra Charamzu. Byli jsme jedni z posledních, které učil.
A před magneťákama dělal na speciálu. Už to má pár let za sebou.
A Nobilise jsme měli jako předsedu komise u maturity na jičínským ústavu. Kantoři nás strašili, že nás všechny vyhází. Vyhodil jen jednoho a ten se před reparátem tak vožral, že se nedokázal dostavit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!