Nová homologace pro LED OSRAM H7
Moderátor: Moderátoři
Nová homologace pro LED OSRAM H7
— Žádné blikání a žádné hlášení o poruše při testu studeného zdroje světla
PS To si pořídím LED žárovky s nižší spotřebou a pak k tomu připojím topení? To asi ne. To je jak hláška ze ŠaG, "nechci slevu zadarmo".
Sám jste se přesvědčil o tom, že ve vztahu k vašemu vozu toto prohlášení není pravdivé, protože vůz po výměně poruchu hlásí. Zkuste se tedy poptat v některém autoservisu v čem konkrétně by mohl být problém při použití homologované LED OSRAM NIGHT BREAKER Speed H7 ve vztahu k vašemu vozu a jak ho nejlépe odstranit.mi-ro píše:tady je výcuc z manuálu výrobce: Nejsou potřeba žádné adaptéry ani krytky, žádné blikání a žádné hlášení o poruše...
Jinak jsem pochopitelně myslel úpravu jednotky (změnu snímacího odporu nebo zpracování signálu z Hallu atd. podle toho, jak to je řešené).
Taky tam může být (i když v tomto případě nepravděpodobně) snímání "rampy" proudu atd., prostě to záleží na sw a hw té jednotky. Járovka má pochopitelně peak na začátku, LED zpravidla nikoliv (pokud není v jejím předřadníku na vstupu velký C).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
To právě neplatí tj. CANBUS adaptér zřejmě budete potřebovat vzhledem k tomu, že palubní počítač ve vašem voze hlásí chybu viz popis k tomu níže. Zkrátka ty tabulky zřejmě nejsou úplně přesné. Takže doporučuji to zkusit s CANBUS adaptérem, který se dá dokoupit levně na Allegru viz níže.mi-ro píše:Podle tabulek a manuálu by měly mít inteligentní elektroniku a tudíž v Caddy není třeba žádný CANBUS.
Mimochodem na Alze také několik kupujících u OSRAM NIGHT BREAKER Speed H7 hlásí problém s tím, že jim auto hlásí poruchu a v sekci "Poradna a návody" je tam k tomu i vyjádření zástupce společnosti OSRAM, které zpochybňuje obecnou platnost toho tvrzení v manuálu.
Tady je video kde žárovku i s CANBUS adaptérem montuje do Wolswagenu Sharan i když je u něj v seznamu kompatibilních vozidel ve sloupci CANBUS uvedeno No stejně jako u Caddy 4.Zástupce společnosti OSRAM na Alze k tomu píše:Elektronika v těchto LED žárovkách řady SPEED je inovovaná, takže CANBUS jednotky není již tak často nutné instalovat. Takže v závislosti na chování palubního počítače konkrétního vozidla se případně musí CANBUS jednotka doinstalovat a nebo také ne. S pozdravem Dvořák spol. OSRAM
Takže pro vaše vozidlo zřejmě bude potřeba doinstalovat k tomu CANBUS adaptér LEDSC03-1. Pokud máte jen žárovky bez CANBUS adaptéru tak samotný adaptér se dá koupit levně třeba na Allegru.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Omlouvám se. Pochopil jsem to nesprávně tj. domníval jsem se, že tou formulací "žárovky kontrolovaný nejsou" máte na mysli jako, že vhodnost konkrétní žárovky "neřeší" u STK podobně jako u těch H1.Celeron píše:A žádnej problém by s tím neměl být, žárovky kontrolovaný nejsou. Na obrysovkách mám místo halogenu H1 LEDky H1 a na technický s nima už 3 x žádnej problém nebyl.
Psal jsem, že C4 Pikaču žárovky nekontroluje
Pokud palubní počítač ve voze žárovky nekontroluje tak samozřejmě bez CANBUS adaptéru.
Na zákaznickém servisu Citroenu se zkuste poptat na důvod proč v tom seznamu není C4, ale jen C3. Buď je to jen opomenutí v tom smyslu, že ten seznam je neúplný a zmíněné LED žárovky se tedy do C4 mohou použít což by měli na servisu vědět a nebo to má nějaký jiný důvod a na servisu by ho také mohli znát.