Kalafunovej lak na plošáky
Moderátor: Moderátoři
Kalafunovej lak na plošáky
S kalafunou v toluenu to bylo lepší, schlo to pomaleji. Nitro a líh je nepoužitelný rozpouštědlo, plošák strašně dlouho lípe i když se veme horkovzduškou pistolí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ani ty laky přímo určené na DPS nebývají pájitelné (obvykle je to taky akrylát), takže je to jedno a ty "nespeciály" bývají levnější.
Akrylát se dá v případě potřeba snadno smýt acetonem, nitroředidlem apod., čili v tom problém není. Navíc má lepší ochranné schopnosti a je mechanicky výrazně odolnější než kalafuna.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
1/ vyleptat
2/ umýt
3/ gumou na propisku jsem "odoxidoval", vyprášil hadrem
4/ natřel kalafunou rozpuštěnou v IPA starým zubním kartáčkem, ten jsem pak nemyl, ale vrazil do plechovky s trochou IPA na příště
5/ohřál, aby to za pár minut zaschlo
6/ vyvrtal
Díry nebyly zalepený a lak byl rozhodně beze šmouh. Už to tady zaznělo, je to o hustotě toho nátěru, máte v tom moc kalafuny.
Když jsem si DPS dělal sám, lakoval jsem to ždibečkem kalafuny ve velkým panáku nitroředidla. Měkkým plochým štětečkem na akvarel. Na vlažným radiátoru to bylo tvrdý za půl hodiny.
- martinkopp
- radek89
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem již psal, kalafuna v lihu a nitru lepí i po vysušení nad fénem. V lihu je problém voda a v nitru butamol.
A k naředění. No já to mám jen takovou žlutou vodičku.
JirkoZ, pájitelnej lak, ne něco na finální ochranu před oxidací.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!