Co nebrat z TEMU

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lojza1

#91 Příspěvek od Lojza1 »

Válcové plochy pro vnitřní rozměry mají ovalitu viditelnou i okem.
Přílohy
Imperfection 4b - ovality - of the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 4b - ovality - of the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 4a - ovality - of the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 4a - ovality - of the 300 mm slider from PRC.jpg
Valdano

#92 Příspěvek od Valdano »

TEMU by vás za to mělo platit jako BETA-testera. :D

Popravdě kdo u TEMU očekává nějakou tzv. lepší kvalitu či přesnost tak je spíš obecně naivní a nejspíš mu nepomůže ani to vaše testování, protože to či ono bez ohledu na testy stejně koupí ve stylu já budu mít určitě takové štěstí, že ten můj kus bude "vysoce" kvalitní, přesný atd. Stručně řečeno někomu není rady ani pomoci ani kdyby jste se snažil sebevíc. :wink:
Lojza1

#93 Příspěvek od Lojza1 »

Nevím, co si mám myslet o látce oblečení dle fotky. Po vybalení a orientační kontrole proporcí šlo rovnou do pračky, na 40 °C, poslední odstředění na 1000 ot./min. Celkově to vypadá dobře, ale větší oblast kalhot měla na zadku větší počet nitek trčících z plochy látky. Nějaké nitky se asi samy zatáhly, jak jsem tu látku zkoušel roztahovat, ale většinu jsem musel ustříhat. Nevím, jestli k tomu nemohlo dojít při kontaktu s oknem pračky při vyšších otáčkách. Píšou 91 % Polyester, 9 % Elastan. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Doplněno: Tak myslím, že jsem udělal chybu s vysokými otáčkami bubnu. Neměl jsem s takovým materiálem zkušenosti. Teď se mi stalo asi totéž s jinou, podobnou, také dost jemnou plastovou textilií (ne z TEMU).
Přílohy
Teplé oblečení z TEMU.png
Teplé oblečení z TEMU.png
Naposledy upravil(a) Lojza1 dne 03 bře 2025, 22:15, celkem upraveno 2 x.
Lojza1

#94 Příspěvek od Lojza1 »

Valdano: Temu je pro mne nové, byl jsem zvědavý a uváděli možnost vrácení zdarma, tak jsem to zkusil i s dražší položkou. Toto vlákno může ostatním ušetřit opakování podobných nákupů. Proto tu je a proto to do něj dávám.
Zatím sem nedávám ani zdaleka všechny položky, se kterými naopak jsem spokojený. Například obráběcí nástroje a některé oblečení, ale i jiné spíše drobnosti. Některé použitelnější položky nejsou v TEMU výrazně levné a spíše jsou horší, než třeba v akcích Kauflandu, nehledě na výhody místního nákupu, ale výběr je nesrovnatelně bohatší a srovnání pak nemusí mít praktický smysl. Toto vlákno má spíše varovat.
Naposledy upravil(a) Lojza1 dne 23 úno 2025, 01:38, celkem upraveno 1 x.
Lojza1

#95 Příspěvek od Lojza1 »

Přihodil jsem k nákupu plastovou posuvku. Očekával jsem takovou, jaké znám. Ale je to jiné provedení, v porovnání s těmi běžnými je opravdu tristní.
Přílohy
Tristní plastové posuvky z TEMU.png
Tristní plastové posuvky z TEMU.png
Valdano

#96 Příspěvek od Valdano »

Problém je v tom, že na Temu není kvalita zboží obecně v čase stabilní ani u stejných nabízených položek. Běžně se totiž stává, že nabízejí jednu položku daného zboží, která je však v reálu od mnoha různých tzv. "noname" výrobců a s různou kvalitou. Stručně řečeno stejná položka zboží, kterou na Temu koupíte a otestujete dnes může mít úplně jinou kvalitu zítra nebo třeba za týden apod. Takže ten test se v podstatě tyká jen těch kusů co jste zrovna dostal vy, ale u dalších kusů téže položky už to může být jiné ať už tentýž den nebo i později v čase. Prostě na Temu se nedá spolehnou na to, že bude kvalita téže položky v čase stabilní a dokonce to nemusí být ani dlouho v čase. Klidně se může stát i to, že zákazník, který si na Temu koupil tutéž položku jako vy hned po vás bude konfrontován s jinou kvalitou. :wink:
Lojza1

#97 Příspěvek od Lojza1 »

Přišla mi vhod nabídka vložek do perlátorů. V minulosti jsem v místních obchodech viděl jen celé perlátory za nějakých min. 30 Kč/ks.
Ale sada s těsněními, kterou jsem obdržel, obsahovala nepoužitelná těsnění příliš velkých průměrů. Takže raději volte verzi dodávky bez těsnění.
Přílohy
Dobré vložky do perlátorů se špatným těsněním.png
Dobré vložky do perlátorů se špatným těsněním.png
Lojza1

#98 Příspěvek od Lojza1 »

Valdano: Tak to už jste nakupoval víc, než já, když to víte. Já mám zkušenost s perlátory se dvou dodávek dle různých nabídek, v obou stejné vložky, jen v jedné navíc ta chybná těsnění, se dvěma úplně stejnými sadami těch trochu dražších cirkulárek, se stejnými diamanty a možná s něčím dalším, vše koupené s malým odstupem času. A vlastně i nafukovací plovací bójka, kterou jsem zde neuvedl a která mi pak dorazila ještě druhá stejná (jiná barva) pro věkovitějšího kamaráda ze štěrkáče. Nože s vyměnitelnými plátky stejného typu se v dodávkách od různých prodejců trochu liší, ne úplně podstatně. Nelisuje se to ve formě z plastu a naopak se to individuálně obrábí s nějakým opotřebením technologie, takže je to asi jiný případ.
Lojza1

#99 Příspěvek od Lojza1 »

Závitové měrky, které jsem obdržel, jsou asi řezané laserem. Povrch řezu je dost hrubý. U větších stoupání hrubost nevadí, ale u nejdrobnějších je problematická. Samotné stoupání jsem neověřoval.
Přílohy
Závitové měrky z TEMU.png
Závitové měrky z TEMU.png
Valdano

#100 Příspěvek od Valdano »

Temu je prostě svým způsobem takové "kolo štěstí". Občas se zadaří podobná kvalita a občas prostě ne. S tím se musí při nákupech na Temu počítat. Vždy počítejte s tou co nejhorší kvalitou a v případě lepší kvality tak můžete být jen mile překvapen. Proto si myslím, že ty testy nebudou mít v čase dlouhou a obecnou platnost. Samozřejmě, že se mohou vyskytnout i výjimky položek, u kterých bude v čase déle trvající podobná kvalita nebo můžete mít prostě jen štěstí, že při nákupu stejné položky i po čase opakovaně narazíte na podobnou kvalitu. Jenže se nedá předem s jistotou odhadnout, které položky to budou. :wink:
Naposledy upravil(a) Valdano dne 23 úno 2025, 02:08, celkem upraveno 1 x.
Lojza1

#101 Příspěvek od Lojza1 »

Spárové měrky nejsou za tu cenu úplně hrozné, ale rozhodně vybranou měrku kontrolujte mikrometrem. V mé sadě jsou nepřesnosti docela významným zlomkem odstupu mezi stupni sady. Dvě sousední měrky jsou dokonce prohozené a s chybným popiskem.
Přílohy
Spárové měrky z TEMU.png
Spárové měrky z TEMU.png
Lojza1

#102 Příspěvek od Lojza1 »

Valdano: Je to možné. Zatím nevím, jak moc to toto vlákno reálně znehodnotí. Uvidíme, jestli se to potvrdí pozdějšími příspěvky s odlišnými zkušenostmi.
Lojza1

#103 Příspěvek od Lojza1 »

Mnoho let používám posuvný stolek od Proxxonu. Stál kolem dvou tisíc a je příliš maličký, aby to nebylo skoro stále omezující především rozsahem posuvu v ose Y. Pokusně jsem jako můj první nákup v TEMU získal větší a levnější verzi bez velkých očekávání. Zpracování je mnohem hrubější, než od Proxxonu. Bohužel má i montáž bez úpravy neslučitelnou s mým stojanem vrtačky / frézky, takže je zatím nepoužitý v krabici. Stojánky z TEMU jsou větší než můj Proxxon a vypadají jako určené pro normální ruční vrtačky, ne pro jemnější práci. Nevím, nekoupil jsem tam zatím nic takového.
Upozornění před koupí: Ujistěte se, že je pro vás přijatelné stoupání šroubů posuvů s neceločíselnými a navzájem různými násobky milimetrů. Podívejte se do návodu a správně v něm identifikujte daný typ stolku. Počítejte s hrubým obrobením, s nepřesnostmi a s nutností vše nějak napravit.
Přílohy
Relativně velký maličký posuvný stolek z TEMU.png
Relativně velký maličký posuvný stolek z TEMU.png
Valdano

#104 Příspěvek od Valdano »

Ten křížový stůl od Proxxonu máte zřejmě na mysli tento KT70. Já mám (ne z Temu) polohovací stojan MINIQ BG6117 otočný až o 90° pro velké vrtačky s křížovým stolem MINIQ BG6330. Používám to s Dremelkou 3000, ke které jsem si dokoupil redukci na 43mm, která pasuje do stojanu, ale Dremelka má svoje vůle, takže na přesnější práce není. Stojan BG6117 i křížový stůl BG6330 jsou solidní. Na Temu mají řadu různých nabídek s křížovým stolem stejného označení BG6330. Jestli je to stejná kvalita to netuším a nemám ani potřebu si to ověřovat. Na přesnější práce by to chtělo spíš nějaké malé vřeteno s opakovatelnou přesností, které by pasovalo do toho stojanu, ale zatím mi to stačí s tou Dremelkou.
Lojza1

#105 Příspěvek od Lojza1 »

Valdano: Ještě pak zareaguji podrobněji. Zatím v rychlosti fotka samodomo Z-dorazu s M6x1 s pružinovým zajištěním na mém stojánku od Proxxonu. Proto jsem původně chtěl dál používat jen tento stojánek, ale není to dogma a Z-posuv postupně získává vůli v hliníkovém tělese svislým otěrem od skelných drobků z PCB.
V rychlosti dotaz - stolek BG-6330 z neTEMU se Vám zdá přijatelný, s hladkým chodem, bez humpoláckých vůlí atd.? I ten Váš dodavatel uvádí posuvy 1,5 mm/ot, což je toliko jen přijatelnější, než neProxxon stolky z TEMU podobné mému KT70 (s posuvem 1 mm/ot), u kterých ale jednotně uvádějí protivných 1,25 mm/ot. Takové nesmyslné čínské "vychytávky" mohou nadělat dost škody. Pro mne nezvyklý je i smysl jednotlivých posuvů, odlišný od logického a očekávatelného v KT70.
Ještě pro porovnání poznámka ke KT70. To vhodnější stoupání s vhodnějším smyslem souvisí s atypickými závitovými tyčemi, i když s metrickým závitem. Trapéz se v hobby kategorii nejspíš nikde nenajde. I kdyby si je vyráběli sami speciálně pro ten účel, nejsou svým stoupáním zrovna přesné a kde na tom víc záleží, i "značkový" Proxxon potřebuje nějakou kalibraci měřidlem a započítávání korekce.

Doplňuji, že jsem pokusně koupil ten uvedený stojan BG-6117 a k němu i otočný posuvný svěrák BG-6369. Obojí je možno zdarma vrátit. Porovnával jsem fotky v recenzích, u různých prodejců s různými cenami dorazil otočný svěrák v přesně stejné krabičce; ten výrobce na to má krabice potištěné v normálním pestrobarevném hobby stylu. Nečekal bych nějaké rozdíly. Stojan vypadá na fotkách přesně stejně včetně samolepky u českého prodejce z odkazu i u mého z TEMU. Ten stolek BG-6330 jsem večer po čase znovu vybalil a trochu jsem si s ním pohrál. Není to s ním tak špatné, jak jsem si neurčitě pamatoval. Bude chtít nějaké zlepšující opravy/úpravy, ale i bez nich by se dal používat. Předpokládám, že je to na stejné úrovni, jako ta sada z odkazu prodávaná v tuzemsku.
Přílohy
PB270004.jpg
PB270004.jpg
PB270003.jpg
PB270003.jpg
PB270001.jpg
PB270001.jpg
Naposledy upravil(a) Lojza1 dne 24 úno 2025, 14:57, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“