Ve druhé zprávě vám sdělují, že peníze z toho posledního prodeje vám převedou nejdříve cca dva měsíce po datu 14. ledna 2025, kdy došlo k pozastavení vašeho eBay účtu. Po tu dobu ty peníze z prodeje zadrží. To má dle popisu zajistit vyřešení všech případných sporů, které by vznikly ve vztahu k vašemu eBay účtu. Pokud by však během té doby došlo k otevření sporu, tak se může doba zadržení i prodloužit.
Vishakha ze Zákaznickkéhu servisu eBay píše:Děkujeme, že jste napsali zákaznickému servisu eBay ohledně vašeho pozastavení účtu.
Jmenuji se Vishakha a popíši vám situaci.
Nechte mne podělit se o to, že neposkytujeme konkrétní informace o tom, jaké chování je pro naše stránky rizikové. Zjistili jsme, že poskytnutí těchto informací může také umožnit způsob, jak v budoucnu obejít proces pozastavení nebo kontroly.
Nečiníme taková rozhodnutí lehkovážně, takže jsme strávili nějaký čas přezkoumáním vašeho případu.
Budování důvěryhodného trhu je naší prvořadou prioritou. Z tohoto důvodu pozastavíme jakýkoli účet, který představuje riziko pro tuto důvěru. Váš účet byl pozastaven, protože vzorce činností, kterých jsme byli svědky, představují riziko pro naši komunitu eBay.
Jak již bylo zmíněno, toto pozastavení je trvalé. Nebudete se moci účastnit žádných nákupních nebo prodejních aktivit na eBay. Kromě toho budou pozastaveny také všechny další účty, které vlastníte nebo které jsou k tomuto účtu přidruženy.
I když víme, že toto není odpověď, kterou jste očekával, neexistuje žádná další možnost se proti tomuto rozhodnutí odvolat.
Věřím, že jsem vám poskytl všechny relevantní informace k vyřešení vašeho problému.
Děkuji vám za vaši práci na eBay a že mi dáváte příležitost vám pomoci.
Děkujeme, že jste kontaktovali zákaznický servis eBay, a přeji hezký den.
S pozdravem
Vishakha
Zákaznický servis eBay
Kaushik ze Zákaznickkéhu servisu eBay píše:Děkujeme, že jste napsali zákaznickému servisu eBay ohledně vašeho znepokojení ohledně finančních prostředků za položku prodanou na účtu eBay.
Jmenuji se Kaushik a popíši vám situaci.
Chápu, že je pro vás důležité uvolnění finančních prostředků.
Žádám vás o pochopení, že v případě omezení nebo pozastavení jakéhokoli účtu zadržíme jeho prostředky po dobu 60 dnů nebo déle. To má zajistit vyřešení všech případů nebo sporů.
Pokud je váš účet na eBay způsobilý k uvolnění prostředků, 60 dní po datu omezení prodeje pozastavení účtu dne 14. ledna 2025 obdržíte automatické oznámení, abyste aktualizovali nebo potvrdili podrobnosti o svém bankovním účtu pro uvolnění vašich výplat. Jakmile potvrdíte podrobnosti, obdržíte své prostředky během následujících 7 pracovních dnů podle rozvrhu plateb, pokud se neotevře žádný nový nárok nebo spor.
Věřím, že jsem sdílel všechny relevantní informace, abych mohl vyřešit váš problém. Děkuji za pochopení a spolupráci během tohoto procesu a za to, že mi dáváte příležitost vám pomoci.
S pozdravem
Kaushik
Zákaznický servis eBay