Protože to jde nekompromisně do limitace, tak je podstatná vlastnost selektivity před obvodem.
Rosprostřená selektivita a postupně limitující obvody se chovají trochu jinak.
Děkuji kolegům za informace , už je to asi jasné. Chybu jsem udělal ve chvíli, kdy jsem namísto pouzdra z knihovny vzhledem k záměru nedělat
pájecí body na nevyužité vývody kreslil patici přímo do desky a pak si tam (blbě) dopsal číslování. No a pak , když jsem obvody měřil ohmetrem , tak jsem zase čuměl na blbá čísla na nákresu desky..... .
Plošný spoj jsem upravil s pomocí frézky a kousků drátků . Feritová anténa navinuta a zapojena podle původního článku od Hilla. Obvody MAA661 ,které byly v důsledku chyby na desce přepolovány atd. přežily (jeden asi po 2 hod. provozu "chcípl") . Po zapojení na zdroj a výstup na zesilovač odběr cca
13,5 mA ze zdroje 10V. Nezapojoval jsem zatím dolní propust na výstup , abych slyšel, co z toho leze , jen blok.kond 100 pF.
Ihned se ozvala silná stanice "rumunsky", docela solidní zvuk . K překvapení ovšem hrála v celém rozsahu lad. kondu stejně a ani otáčení trimru nemělo až na krajní polohu žádný vliv. Nejdříve jsem myslel na vadný lad. kond , ale ten to nebyl . Na vf generátor jsem jsem připojil jinou FA jako "vysílač " a v rozsahu cca SV jsem jej dokázal v té rumunštině naladit . Dal jsem na výstup 8 ( za omezovačem nosné ) osciloskop , ukázal slušné obdélníky cca 50 mV p , ale na frekvenci cca 7,7 MHz ! Vazební vinutí s par. kapacitami přijímalo signál ze silné KV stanice a na ty, které jsem se pokoušel naladit na SV kondem, jaksi už nedošlo .....
Odpojil jsem vazební vinutí a navinul cca 5 závitů doprostřed vinutí hlavního. To už jsem Country a poblíž Dechovku naladil , ale s podložením
více nějakých stanic, majáků atd. Posouváním vazebního vinutí po hlavním se podařilo naladit Country prakticky bez rušení a "podložení" jinými stanicemi . Tak bych si to představoval . Bohužel, to bylo v neděli po ránu.
Navečer , jak se začalo stmívat a pásmo SV ožívalo, katastrofa , rušení, bručení , motorování , spousta stanic v pozadí , prostě nepoužitelné. Daleko horší než rádijko s TA7648 .
Chtěl jsem si ten synchrodetektor vyzkoušet , ale můj problém s rušením to neřeší . Chtělo by to vysoce selektivní obvody a stínění na vstupu a obávám se, že ani to by úplně nestačilo. Kdysi to snad mohlo fungovat,
když ty SV vysílače měly až MW a neblbly s řízením nosné , dnes je to
v této podobě na nic.