zosilňovač Marantz PM 6007
Moderátor: Moderátoři
zosilňovač Marantz PM 6007
PS: Ty kydy kolem toho zvuku, to se nedá číst
- TheLastUnicorn
Testy na HiFi-Voice jsou vždy snůškami bezobsažných plků. To bych snad radši kouřil nemytý péra v podchodu za fet než psát za honorář tohle.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Otázkou spíš je, zda nepořídit něco z 90. let, za stejné prachy to bude vyšší třída. Zas to nebude nové, nebude záruka a čert ví, co to bude mít za sebou.
PM6007 používa novú Hi-Res D/A konverziu. Je vybavený D/A prevodníkom referenčnej triedy AK4490, ktorý poskytuje rozlíšenie 192 kHz / 24-bit pre optimálnu vernosť so zvukovými súbormi Hi-Res typu. K dispozícii je jeden koaxiálny digitálny a dva optické digitálne vstupy na pripojenie digitálnych zariadení a prehrávanie Hi-Res zvuku (až 192 kHz / 24-bitový PCM) prostredníctvom pokročilých zvukových obvodov PM6007. Celá digitálna časť je úplne tienená špeciálnou kovovou krycou jednotkou, aby sa zabezpečilo, že digitálna sekcia nebude mať žiadny vplyv na analógový signál.
- TheLastUnicorn
Ďalšia vec je potom to, či vlastníš reprosústavy, s ktorými bude mať niečo lepšie ako PM6007 vôbec zmysel. Ja som mal doma na servis PM6005-ku a hralo to slušne. Mňa to nijak neurážalo, ale opisovať zvuk nebudem. Na direct hrajú všetky konce dosť podobne a moje bedne nie sú pre zosilňovače zložitá záťaž...takže u mňa hrá dobre skoro všetko, čo je trochu normálne.
Dnes počúvam FLAC audiophile jazz nahrávky zo streamera prepojeným digitálnym koaxiálnym káblom a nič mi tam nechýba. Aj basová zložka je dobrá. Len občas sa mi ťažšie lokalizuje umiestnenie nástrojov. Ako keby to malo trochu surround efekt.
Keď som ale streamer prepojil digitálnym optickým káblom cez preamp AKAI DA-P 9500 a z toho optickým fixným pre-outom ďalším digitálnym optickým káblom do PM 6007, tak už aj lokalizácia nástrojov je presná.
Keďže PM 6007 nový stojí okolo 400 €, tak sa istotne neoplatí za takú cenu kupovať nejaké staré šunky bez záruky.