SHOW (nebo taky AMX) SA-5120

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

SHOW (nebo taky AMX) SA-5120

#1 Příspěvek od jardafiala »

Nemůžu najít servisní manuál nebo aspoň schema, máte někdo? Nějak ne a ne najít, nikde ani zmínka....Prosím reakce k věci, informaci co potřebuju a co ne je mi k ničemu, dík.
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 27 úno 2025, 17:48, celkem upraveno 1 x.
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Řekl bych to je zrovna ústředna na kterou není potřeba schéma. A už vůbec ne servisní manuál :D
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Nevím závadu , ale jeli závada v ústředně , tak by se asi schema hodilo .... No některé věci znám a tak potom schema nepotřebuji .
ZVUK2000

#4 Příspěvek od ZVUK2000 »

Výrobcem této ústředny není SHOW, ale SEKAKU. SHOW je značka dovozce. V ústředně nebudou žádné záludnosti. Koncepčně vychází ze zapojení které se používá desítky let. Klasický zesilovač. zdroj, lineární stabilizátory, notorický známé součástky které nejsou SMD, žádný spínaný zdroj, žádný procesor.......
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Ano , když to dostanu na stúl já , který jsem to nikdy neviděl , potřebuji schema , hlavně nezačni blábolem , že stejně odchází jen zdroj . A vo tom jsem již psal , když člověk něco již dělal , je potřeba dokumentace jiná .
jardafiala

#6 Příspěvek od jardafiala »

Přikládám důvod proč by se aspoň schema hodilo - deska ruplá po téměř celé délce. Samozřejmě že to půjde i bez něj, se schematem by to bylo lepší. Třeba už jenom proč jsou první 4 potenciometry logaritmické (samozřejmě na hlasiťost) ale další 4 lineární? Dva jsou na korekce, to je jasné, ale dva jsou též na hlasiťost a jsou lineární. SM není nutnost ale mnohé se vysvětlí pouhým kouknutím.
Zkuste třeba najít SM na zesilovač FAITH SA 2200, taky to šlo rekonstruovat bez něj. Teď mám v péči JVC A-X1, SM je k dispozici ale příznaky jsou jasné, žádný klidový proud koncovými tranzistory, bez zátěže pěkná sinusovka na výstupu, při zatížení je sinusovky jen půlka. S velkou pravděpodobností má jeden koncový tranzistor přerušený přechod C-B , (na výstupu je ofset pár mV, výstupní relé sepne). Zatím měřeno voltmetrem a osciloskopem, nekucháno, jdu do restaurantu zkrotit žízeň....
Přílohy
P1010004.JPG
P1010004.JPG
P1010003.JPG
P1010003.JPG
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“