Nabízím elektroniku z důvodu ztráty skladu (do 1.3. 2025)

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#136 Příspěvek od EKKAR »

Myslím že to byl druh kabelu používanej pro mikrofonní šňůry - nesymetrickej pro mikráky bez výstupního symetrizačního transformátorku. Tlustá izolace měla údajně zajistit odolnost proti zkratu mezi vnitřní žílou a opletením/stíněním při eventuálním sešlápnutí někde na pódiu. Kromě tohohle použití byl ten kabel víceméně k h0vnu, protože kvalitní mikráky mají symetrický připojení (navíc s fantomovým napájením zešilovače v hlavici) - a pro jakýkoliv stereorozvody se stejně musel dávat 2x souběžně. Viděl jsem s ním jeden jedinej "rozhlasovej" rozvod, kde to sloužilo jako relativně vysokoimprdelanční zdroj hudebního "kulisovýho" signálu po kanclech v jedný nevelký firmě a když se změnil majitel a chtěl tam učunit normální "závodní rozhlas" ve 100V technice spolu s instalací "rozhlasový ústředny" spojený s vyvolávacím systémem od vrátnýho, tak to celý museli vyházet a natahat znovu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
judeware

#137 Příspěvek od judeware »

Klávesnici PK5500 převzal dne 27.7. člen fóra jménem Cowley. Klubko kabelu, v jehož využití jsem se spletl, uložím. Nevypadá, že se měl v dohledné době rozpadnout na prvočinitele.
ransom

#138 Příspěvek od ransom »

Tomu kabelu se sice říkalo "mikrofoňák", ale k mikrofonu se absolutně nehodil mechanicky. Respektive se stejným nebo podobným byly dělané pevně montované krátké šňůry k laciným mikrofonům pro magnetofony:
https://www.elektroakustika.cz/tesla_dynam.html

Mimo to se takové kablíky hojně používaly na stíněný signálový propoje mezi deskami a konektory uvnitř zesilovačů (na což se hodí furt) nebo třeba televizorů.

Měl jsem toho asi kilometr v práci, vyhodil jsem to už před lety...
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
judeware

#139 Příspěvek od judeware »

Poté, co se za mnou zavřely dveře OÚ Oslov, začínám přebírat věci v baráku. Našel jsem další tři brožury (poněkud ošumtělé oproti dříve uváděným knihám), tak snad pro Luďka AZK401 (či spíše pro pražské NTM), nebo pro jiné za odvoz:

• [Miroslav Čulík] Adobe InDesign 2.0 CE
• [Martin Vlach] Adobe Photoshop 7
• [Petr Vostrý] Marcomedia Dreamweaver MX2004
Cowley

#140 Příspěvek od Cowley »

judeware píše:Klávesnici PK5501 (ikonová klávesnice) převzal dne 27.2. člen fóra jménem Cowley.
Klávesnice funguje bezvadně, ještě jednou děkuji!
judeware

#141 Příspěvek od judeware »

Tím se potvrdilo, že správný elektro(tech)nik nic jen tak nevyhodí (militantní MCUovsky založené jedince do čtyřiceti let do těchto úvah nepočítám). Přestože bylo mnoho posbíraných/obdržených předmětů mimo mé zaměření, tušil jsem, že se můžou někomu hodit. I ty opovrhované knihy odcestovaly. :)
judeware

#142 Příspěvek od judeware »

AOPEN Moonlight z příspěvku z 26.2. 2025 jsem nakonec rozchodil. Trochu nečekaně - deska vypadala poněkud málo nadějně a tak jsem tu skříň začal rozebírat (stejně neměla plechový kryt, tj. kompaktní víko s boky). Po odprašnění a omytí sprchou se po druhém ofuku kompresorem a dvoudenním sušení deska rozběhla. To dělá nějaký film, či oxidace v konektorech pamětí a patice CPU? Nestalo se mi to totiž poprvé, kdy se základ PC rozběhl a přitom vlastně nevím, jak k nápravě došlo. Samozřejmě se to týká novodobých desek s DIMM s paticemi 462, 478 a pozdějšími. Je zajímavé, že chodí jen s původním modulem DDRII Nanya "512MB 4200", s jinými ne. :D
Přílohy
IMG_0390.JPG
deska Intel DG35EC
deska Intel DG35EC
judeware

#143 Příspěvek od judeware »

Léto je v plném proudu a já si uvědomil, že někteří z vás hodlali v této době převzít, nebo mi naopak dodat, nějaké věci. Pokusím se všechny lidi sepsat (a pokud možno uvést, oč šlo) a prosím o odezvu. Od března přebírám likvidovaný sklad (obrazně řečeno, volným tempem) a rád bych se mnohého konečně zbavil...

Poptávající:
• eleferner (PC pro W98)
• Hejnicek (CDR600)
• MH111 (Chirana Mikrolux) - snad jsem si vzpomenul správně, dlouho se tu ovšem neobjevil
• matus15 (panel technika", ZPA Čakovice) - chtěl toho možná víc
• nostalcomp (Sencor NR SLT 1906) - dosud nepřevzal a to mu ho přiblížil houmr
• ZVUK2000 (batertaška Einhell EGS12)

Nabízející:
• jape (střeva SIMATIC)
• kaja4 (analogové sat. receivery?)
• Rellik (IO do osmibitů)
Naposledy upravil(a) judeware dne 03 črc 2025, 22:32, celkem upraveno 1 x.
eleferner

#144 Příspěvek od eleferner »

Diky ze na mne stale myslis. Jak jsme se bavili, pokud budes mit cestu nekam smerem k Brnu, tak se muzeme potkat nekde "na puli cesty". Nebo pokud mas vhodnou krabici, tak by ti priplatil za poslani.
Hejnicek

#145 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
rovnez dekuji za pamatovani.
Teke bych se pripojil s prosbou o krabici. Bylo by to nejlepsi, poslal bych predem obnos za zaslani.
EKKAR

#146 Příspěvek od EKKAR »

Udělej si registraci v Zásilkovně, pak bude stačit jen poslat kód.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
judeware

#147 Příspěvek od judeware »

Při přebírání věcí z likvidovaných zásob jsem dal do kupy asi deset tunerůch, např. 29504-101.21 (TV Grundig, odkaz obsahuje něco podobného). Ještě mám typy s odlišně řešeným plechem a kon. IEC. Co s nimi? Zřejmě z nich vyberu X 4MHz a SDA3202 (SDA3302) a jinak... :(
judeware

#148 Příspěvek od judeware »

V další fázi přebírání věcí ze skladu jsem v menším kartónu narazil na (Ei) NIKOLA TESLA AT-201 (MW, FM CCIR) a VIDEOTON RD3602 (LW, MW?) Panel plus část typového štítku je v azzbuce. To bývalo v autobusech, či co? Vzal bych to v případě zájmu do Holic.

Za nějakou blbůstku do osmibitů (výhledově). :)
rnbw

#149 Příspěvek od rnbw »

Ten Videoton je asi z Lady. Preto azbuka.
houmr

#150 Příspěvek od houmr »

judeware píše: • nostalcomp (Sencor NR SLT 1906) - dosud nepřevzal a to mu ho přiblížil houmr
Jen uvedu na pravou míru - nostalcomp se mi sice po delší době ozval, a došli jsme k závěru, že TV bez ovladače je nepoužitelná (má jen jediné tlačítko ON/OFF) a tak zkusím k ní najít nějaký unverzál. Žádný univerzál, který bych byl ochoten postrádat (tj. ten co svou hodnotou nepřevyšuje hodnotu samotné televize) jsem ale s TV nespároval, proto toto předání zůstalo v "meziprostoru". TV tu stále mám, a byl bych docela rád, kdybych během září už neměl, ale nevím jak s ní naložit...
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“