Připájení ulomeného USB micro na desce

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Připájení ulomeného USB micro na desce

#1 Příspěvek od Celeron »

Přistálo mi tady digitální odměřování z Unimaxu, který má na displejový desce odlomenej USB micro. Je s podivem, že žádnej ze slabých datových není utržený spoj na desce ale vše povolilo v pájení. Tedy kromě plechovýho futrálu, co je pájený na pokovení hrany desky, tam je prokov komplet pryč.
Boční pájecí body futrálu jsou taky v pořádku. Asi to bylo nějak aušusově zapájený.
Odsál jsem lankem přebytečný cín a konektor připájel zpět. Odměřování chodí ale mám obavu, že když chybí ta největší ploška, co drží futrál, tak se to zase ulomí. Nějaká finta, jak to posichrovat? Zablemtat epoxydem?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Pokud se to často připojuje a odpojuje, osvědčilo se mi do konektoru dát krátkej mezikus, takovou miniprodlužku. Aby to uživatel nerval přímo do desky a neloncoval furt s připájeným konektorem, ale s volně visícím na kablíku. Ale to samozřejmě jde jen někde, aby ze zařízení trvale visel kablík.
Obzvlášť některý SMD verze, co mají jen dvě packy na shieldu se snadno odtrhnou, je to dost nevhodný celkově.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Urcite prilepit, lebo druhykrat sa to urve aj s cestami.
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Jirko, urvaný uUSB naprosto nejběžnější problém u všeho, co tento konektor má. Pokud není vylomený jazk v konektoru nebo nejsou shrolovaný vnitřní kontakty, dá se většinou opět vrátit a propojit. Pak ale vždy zafixovat na desku. Třeba epoxidem.
..to bude jen ňákej odpůrek
ondraN

#5 Příspěvek od ondraN »

Nebo udělat okolo sponu z pocínovaného ocelového plechu. Ale to záleží na tom, co je kolem. Případně udělat proužek úzký a protáhnout těmi oválnými dírami, lehce projetými větším vrtáčkem-frézkou a spájet dole dohromady.
SMITH

#6 Příspěvek od SMITH »

Na také to náchylne veci sa mi osvečil magneticky kabel USB

Nevýhoda je že je magnetický , tak sa naň chytajú kovové piliny
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Ne, je to natrvalo připojený a kabel je ještě posichrovaný upínkou. Asi blbě zapájený z výroby. https://www.uni-max.cz/digitalni-odmero ... em-150-mm/. Podélný a příčný je namontobaný na cca 25 cm stojně nad suportem a jestli se do toho něčím praštilo, najednou přestalo měřit ze dne na den. Ale faktem je, že odměřování občas na jednodušší práci vůbec nezapínám, stačí noniusy koleček.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“