Co trochu hezké hudby III

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Damned

#527 Příspěvek od Damned »

bastliar

#528 Příspěvek od bastliar »

Damned

#529 Příspěvek od Damned »

samec

#530 Příspěvek od samec »

Mysteri

#531 Příspěvek od Mysteri »

V časoch, okolo ŠTB prevratu sa do predajní OPUSu a PRIORu dostalo, okrem Yugoš licencií (za 100Kčs) aj niekoľko originálov z GB (za 200 Kčs). Tie 200 káčkové dlho boli na predajniach, lebo väčšinou šlo o neznáme (u nás) hudobné formácie.... Tak došlo k tomu, že v r 1995 som si kúpil v Priore v Leviciach takúto LP zlacnenú z 200 Sk na 10Sk. Nevedel som, čo kupujem, ale, nekúp to za tú cenu.... Doma som to dal na gramec a zostal PAF. Niečo, medzi AC-DC a GEORDIE (obe kapely mali spoločného speváka, GEORDIE bolo prvé....). Možno si mnohí na ten obal v predajniach spomeniete: Dirty Looks
A druhý album za 10Sk bol REO speedwagon tiež zaujímavá hudba, ale už taká skôr ,,amícka"....
adakar

#532 Příspěvek od adakar »

Na kultúru sa podarí poskromne - pred covidom sme to uzavreli s The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration - samozrejme dobré, len trocha mi toho žánru bolo na kope priveľa, trocha problém udržať záujem.. Po covide polovičku zaujala reklama na HAVASI Symphonic - bolo by super, no dosť nás zaskočil playback miesto prezentovaného orchestra(!!!) zaklincovaný otrasnou kvalitou reprodukcie! - buď orezanou frekvenčne, alebo total premodulovanou - miestami vyzeralo že zvukári nemajú snáď ani uši - čo kdesi pri konci koncertu trocha anulovali perfektnou live-kou.. Už len dodať, že podmazný scénický tanec na podklade Capoeiry neviem či bol zámer, alebo angažmá nadšencov z núdze - prezentujúcich si tam toto BU tak ako sú zvyknutí na workshopoch, občasne sa snažiacich o tanec scénický - celé dosť nasilu, mne dosť nepríjemné, Capoeira proste patrí inam.. Teraz "na prelome rokov" nám polovička naordinovala postupne tri super vecičky, triptych výročných lahôdok: Fermata 50+1 Anniversary tour 2024 - ako ináč, super, len už som na to asi trocha pristarý.. Alebo nič netrvá večne - proste už to v tom vnútri akosi nebolo ono - napriek tomu že práve toto bol vrchol pyramídy, na ktorej som popri bežnej spotrebke vyrastal, samozrejme Synkopy, M.Efekt, Progress, Floydi.. Na vynikajúci muzikál Dracula som sa tešil - znovu vidieť po toľkých rokoch. Žiaľ Jirku Korna už nik nenahradí - aj keď klobúk dole pred umením jeho nasledovníka: len je rozdiel niekým byť, a niekoho, aj keď skutočne dobre, hrať... Lucka Bílá nastavila tiež laťku privysoko - tu som mal dojem horší: že terajšia herečka na ňu ani nevidela.. Akúsi patinu podržal Hůlka - len chýbala mu už šťava - celkový dojem dosť priemerný - taktiež zlá reprodukcia - akási zahučaná - miestami nebolo vôbec rozumieť - a zasa miestami trocha už únavné - asi sa svet už posunul - a tento námet je skôr predmetom umeleckej histórie.. V akomsi rozpaku som šiel na dnešný THE AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW. Pred 13-timi rokmi som absolvoval ich vynikajúci The Wall, rok na to vynikajúci Dark Side of The Moon. Mal som obavu že už ničím neprekvapia.. Zbytočnú - úžasný koncert. Skupina viacmenej opustila presné kopírovanie Floydov - a posunula koncert na novú, vyššiu, modernú, úroveň. Vynikajúco časovaný "playlist", krištáľová kvalita LED obrazu - u ktorého nahradili pôvodnú "vizuálnu tvorbu" vynikajúcou vlastnou, perfektná zvuková kvalita je zrejme samozrejmosťou - aj keď ja by som možno pridal ešte chlp dynamiky a asi aj dB, vynikajúce svetlá, a to hlavné vynikajúca muzika, avšak už pretkaná vynikajúcim vlastným podaním - no každou sekundou stále Pink Floyd.. Koncert ťahal stále vpred, nedal na chvíľu vydýchnuť - niečo podobné som si uvedomil snáď iba na koncerte MUSE - v 2007 ich staršom, ale ten popis nálady v linku presne sedí, aj s pokecom pod tým.. Mojej krvnej skupine môžem teda len doporučiť!!!

Inak k tej krvnej skupine: bolo by asi zaujímavé vedieť, do akej miery je možné nájsť "dvojníka" v pohľade na muziku.. Keďže je to nie len vecou generácie, ale aj celkovej osobnosti, mentality, výchovy - samotným priebehom života jedinca - v čom nám nadelili sudičky každému inak...
samec

#533 Příspěvek od samec »

U nás v meste vypredávali platne veľké za korunu a malé za pol koruny. Nemal som vtedy ani vreckové, ani gramofón. Kúpil som
Smokey Robinson - Touch the sky,
Soundtrack Supermn II (zaujímavejší nosič, než obsah),
Soundtrack Spaceballs, ...
Aj pán prezident bol za korunu.
Mohlo by sa zdať, že koruna za platňu je dosť málo, ale ten človek, čo totálne rozpredal Opus, už potom zrazu nepotreboval nikdy viac nič tvoriť ani stvárať.

Mimochodom, všetky tie zahraničné platne vo vypredaji v Opuse mali vystrihnutý kúsok z obalu. https://youtu.be/XRgBFNwWOCw?t=322
Naposledy upravil(a) samec dne 07 bře 2025, 00:19, celkem upraveno 2 x.
ransom

#534 Příspěvek od ransom »

adakar píše:...bolo by asi zaujímavé vedieť, do akej miery je možné nájsť "dvojníka" v pohľade na muziku...
Velmi těžko. Každý máme nějaký svůj jedinečný mix. Najde se často někdo, se kterým mám větší nebo menší průnik množin. Ale vždycky se opakuje stejná situace: Jak si s někým začnu notovat nad společně oblíbenou kapelou nebo deskou, vzápětí mě vyfakuje, když mu nabídnu nějakou svou další vybranou lahůdku. Nebo mi něco pošle on a já jen nechápavě čumím, jak se mu to může líbit.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
konosuke

#535 Příspěvek od konosuke »

[quote="Mysteri"]V časoch, okolo ŠTB prevratu sa do predajní OPUSu a PRIORu dostalo, okrem Yugoš licencií /quote]
hej...Sabbath měl sice falošny obal ale vem ho čert, hralo to dobre :lol:
to samý ovšem Purple a Fleetwood mac :(
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
adakar

#536 Příspěvek od adakar »

Keď už som spomenul, tak MUSE a 2007. Je to síce už nejaký rok, ale má to grády ešte aj dnes - neskutočné ako dokázali udržať kotol - ak to dokáže s davom legenda, ale oni ňou ani z ďaleka neboli..

Keď sme tam boli neskôr na Stingovi - najprv sen byť na dosah takej legendy - nakoniec od samého začiatku trapas - nejaké tri pesničky pred koncom sme to dokonca museli vzdať - dosť nepokojní sme boli už v polke - len stále sme dúfali že konečne už bude Sting.. Na záberoch veľmi triezvo nevyzeral..
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od Hubert_79 »

Opustil nás Josef Zíma (+92)... Jeho podání Plání zelených je dokonalé.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Pikofarad

#538 Příspěvek od Pikofarad »

jindrichus

#539 Příspěvek od jindrichus »

Sylvia je čupr, ale stejně Focus nikdy nepřekonali svůj Hocus Pocus.
ransom

#540 Příspěvek od ransom »

A to jsem viděl DVD záznam výročního koncertu, kde to Thijs van Leer, už jako obtloustlej počáteční geront, v děsivým tempu odehrál, odzpíval, odpískal, odvřeštěl a odjódloval stejně jako zamlada.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“