Čínský ampérmetr
Moderátor: Moderátoři
Čínský ampérmetr
odkaz zkrácen a skryt
-
petrfilipi
- hajeklubos
Tu značku usměrňovače jsem přehlédl, ale ta lineární stupnice mě sice byla divná. Kdysi dávno jsem to zkoušel také s DC ampérmetrem s diodami a s bočníkem a výsledek byl mizivý. Tak mě nenapadlo, že čínský to výrobce takto používá . Proto jsem to dal do rubriky,,čínský šmejd". Jsem už starý a pamět' dosluhuje, tak Sorry.masar píše:A co by tam asi tak mělo být jiného, když je to "magnetoelektrický systém s usměrňovačem", jak už zmínil Achab? Čekal jsi nějaký "RMS to DC Converter" za 5 korun?californ píše:Nějak se mi nezdál při měření, tak jsem ho rozebral a jasně co se v něm nacházelo. Gretz !...
- martinkopp
- patrikvarga
Bočník je zapojený za můstkem a diody v můstku mají dost velký úbytek. Tudíž, jak píšete je měřák na střídavý proud k ničemu. Jedině můstek odpojit a používat na měření DC s nějakým bočníkem na větší proud.ransom píše:Zásadní rozdíl je v tom, jestli je měřák i s bočníkem zapojený za můstkem, nebo jestli je měřák s můstkem zapojený paralelně k bočníku. V prvním případě vyjde stupnice lineární. V druhém má potlačenou nulu. V obou případech má celá sestava poměrně velký úbytek (a tudíž i ztrátu). Nehodí se pro měření proudu v obvodu napájeném malým napětím, nehodí se pro měření větších proudů a není to úplně dobré ani ve spojení s měřícím trafem.
- patrikvarga
- jardafiala