Čínský ampérmetr

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
californ

Čínský ampérmetr

#1 Příspěvek od californ »

Koupil jsem na Aliexpresu přístrojový AC ampérmetr. Nějak se mi nezdál při měření, tak jsem ho rozebral a jasně co se v něm nacházelo. Gretz !

odkaz zkrácen a skryt
Přílohy
IMG_20250309_085449.jpg
IMG_20250309_085449.jpg
IMG_20250309_085549.jpg
IMG_20250309_085549.jpg
petrfilipi

#2 Příspěvek od petrfilipi »

Reklamace, Open a case, ...
Bez problémů ti vrátí peníze. Kdybys nevládl AJ, pomůže ti AI. Můžeš ji i říci, jakou formou má psát (omluvně, smířlivě, odhodlaně, striktně, ...).
Měřák ti samozřejmě zůstane.

PF
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Že není feromagnetický je jasné už podle značky "magnetoelektrický s usměrňovačem" a lineární stupnice.
masar

#4 Příspěvek od masar »

californ píše:Nějak se mi nezdál při měření, tak jsem ho rozebral a jasně co se v něm nacházelo. Gretz !...
A co by tam asi tak mělo být jiného, když je to "magnetoelektrický systém s usměrňovačem", jak už zmínil Achab? Čekal jsi nějaký "RMS to DC Converter" za 5 korun?
:wink:
Přílohy
ACmeter.jpg
ACmeter.jpg
hajeklubos

#5 Příspěvek od hajeklubos »

Proč to zatracovat. Je to nejlevnější cajk. Vše je o tom na co se to použije. Projel bych to na souběh při 50Hz proti multimetru který není z tržnice. To ukáže vyhovuje/nevyhovuje. To rozhodne. Na nějaké informativní měření proč ne?
Luboš
californ

#6 Příspěvek od californ »

masar píše:
californ píše:Nějak se mi nezdál při měření, tak jsem ho rozebral a jasně co se v něm nacházelo. Gretz !...
A co by tam asi tak mělo být jiného, když je to "magnetoelektrický systém s usměrňovačem", jak už zmínil Achab? Čekal jsi nějaký "RMS to DC Converter" za 5 korun?
:wink:
Tu značku usměrňovače jsem přehlédl, ale ta lineární stupnice mě sice byla divná. Kdysi dávno jsem to zkoušel také s DC ampérmetrem s diodami a s bočníkem a výsledek byl mizivý. Tak mě nenapadlo, že čínský to výrobce takto používá . Proto jsem to dal do rubriky,,čínský šmejd". Jsem už starý a pamět' dosluhuje, tak Sorry. :oops:
martinkopp

#7 Příspěvek od martinkopp »

No a o kolik se to teda rozchází z realitou, konečne napiš. Tohle evidentně není určeno na měření, je to jen takový indikátor co se namontuje na rozvaděč apod.
Kvicala_r

#8 Příspěvek od Kvicala_r »

Je v tom alespoň můstek s nějakým nízkým úbytkem?
ransom

#9 Příspěvek od ransom »

Zásadní rozdíl je v tom, jestli je měřák i s bočníkem zapojený za můstkem, nebo jestli je měřák s můstkem zapojený paralelně k bočníku. V prvním případě vyjde stupnice lineární. V druhém má potlačenou nulu. V obou případech má celá sestava poměrně velký úbytek (a tudíž i ztrátu). Nehodí se pro měření proudu v obvodu napájeném malým napětím, nehodí se pro měření větších proudů a není to úplně dobré ani ve spojení s měřícím trafem.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Já tedy vidím stupnici nelineární .
patrikvarga

#11 Příspěvek od patrikvarga »

Ale stupnica na foto od ,, californ ,,je lineárna.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Sorry čumím na masara .
californ

#13 Příspěvek od californ »

ransom píše:Zásadní rozdíl je v tom, jestli je měřák i s bočníkem zapojený za můstkem, nebo jestli je měřák s můstkem zapojený paralelně k bočníku. V prvním případě vyjde stupnice lineární. V druhém má potlačenou nulu. V obou případech má celá sestava poměrně velký úbytek (a tudíž i ztrátu). Nehodí se pro měření proudu v obvodu napájeném malým napětím, nehodí se pro měření větších proudů a není to úplně dobré ani ve spojení s měřícím trafem.
Bočník je zapojený za můstkem a diody v můstku mají dost velký úbytek. Tudíž, jak píšete je měřák na střídavý proud k ničemu. Jedině můstek odpojit a používat na měření DC s nějakým bočníkem na větší proud.
patrikvarga

#14 Příspěvek od patrikvarga »

Úbytok by sa dal znížiť použitím len jednej Ge diódy, alebo prechod CE Ge tranzistora a zmeniť hodnotu bočníka.
jardafiala

#15 Příspěvek od jardafiala »

Tady se pořád vedou řeči ale pořád čekám, kdy sem autor dá jednoduchou tabulku se skutečnými a naměřenými hodnotami.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“