Stern KR 800-řemínek
Moderátor: Moderátoři
- Petr98_2010
Stern KR 800-řemínek
rád bych opravil magnetofon v přijímači Stern KR 800.Unavený řemínek má 222 mm ale já nemám štěstí na nabídku řemínku s udáním délky.Všichni nabízejí směs nejrůznějších délek bez udání rozměrů.Můžete mi prosím někdo poradit ?
Děkuji moc.
V modelech KR650 a 660 byla mechanika Geracord, je možné, že v KR800 je ještě taky, ale to hádám.
Ty řemínky by se u nás stále sehnat daly, ale vesměs je nezasílají - přijedeš a vybereš z bedny. Tak to má například VPcentrum v Litoměřicích, ale třeba budeš mít kliku a najdeš vhodný řemínek třeba v KTS AME.
V Nedisu v Trutnově na to měli i kužel se stupnicí průměrů, ale to už je pár let...
Když seženeš řemínek o fous tlustší, nebo tenčí, i to se dá: když bude přiměřené napnutý, aby moc nenamáhal ložiska, aniž by podkluzoval, bude třeba jen dostavit rychlost posuvu pásku, protože tloušťka řemínku má vliv na převodový poměr mezi řemeničkou motoru a setrvačníkem.
Petře, nedělej s tím tajnosti, třeba se v tvé blízkosti najde vhodný zdroj řemínků.
Napřed mě zarazil ten rozměr, tak jsem se podíval, kterou mechaniku u RFT v té době používali (na naší straně železného firhaňku vydrželo jedno šasi vždy řadu let). Než jsem to pak dopsal, WASEK_W byl rychlejší.
Totiž tady jen osobní odběr (nevím, proč tam píšou o dopravě), Tady stojí sada 1x1 mm řemínků sice dvojnásobek, ale zase máš na výběr jiný, jestlis špatně měřil. Taky tam mají i jiné průřezy a tloušťky, ale to už je za tu cenu jeden kus. V KTS AME v Hradci mají čtvercové řemínky 68 a 70 mm dokonce ještě i v průřezu 1,2 mm. A pak také mají nějaké řemínky u Síria ve Zlíně, ale tam je nabídka orientovaná předenším na gramofonové.
Jo, a při hledání zkus ještě název "pásek". Mnoho nabídek je jen strojový překlad z polštiny, jehož technickou správností se nikdo nezabýval. Přišla mi odtud opravná sada na Unitru i s řemínky, pojmenovanými jako "paski".
- Petr98_2010
díky za odpovědi, zkusím ten Hadex.
Dodnes mě nenapadlo pohrabat se v magnetofonu, bavily mě gramofony Tesla.
Proto ani nevím jak se kupuje řemínek když znám jenom "vytahanou " délku.
Jinak je to původní typ KR 660 upravený na export do ČSSR změnou vlnových rozsahů. A jsem z Berouna.
Dík a dobrou noc!