RTL8852BE nízká rychlost na 2.4GHz
Moderátor: Moderátoři
RTL8852BE nízká rychlost na 2.4GHz
Chybí přesný typ a výrobce routeru, na který je připojen.
Křišťálovou kouli nemáme.
Co můžeš udělat hned:
- zkontroluj položku ve vlastnostech sítě - agregovaná rychlost - měla by být 300/300. Pokud by byla 150/150 pak může mít ntb jen jednu anténu na 2,4 GHz.
- vyzkoušej na jiné wifi síti
- změř rychlost přenosu souboru na interní síti
- nabootuj live linux a vyzkoušej v něm - tak lze ověřit, zda nemá Win11 problémy s kompatibilitou tvého zařízení
- přepnout router do režimu 802.11ax
- oslovit asus - dotázat se jeho centra. Obvykle komunikují.
Asi bych napřed strčil notebook pod křídlo a zkusil to u někoho jiného. A podíval se doma na obsazení pásma 2,4, kolik širokopásmových wifin s úrovněmi srovnatelnými či vyššími, než má ta požadovaná, v místě vůbec svítí.
Stále častěji narážím na přecpané pásmo, přitom třetinu z wifin tvoří různé extendery a opakovače. Kdekdo rád uvěří, že mu wifina jede pomalu kvůli slabému signálu, a rád si nechá "takovou šikovnou" krabičku vnutit. Dobrá - jsou místa, kde pomůže, ale v takovém paneláku častěji škodí, protože jen víc zasírá pásmo sobě i ostatním..
Třeba zjistíš, že jinde ta wifina pojede rychleji, takže bude čas se pustit do toho, co výše napsal DukeNuke.
- josef_novak
Takže:robo píše:72/72 (Mbps) agregovaná rychlost, routr Archer C7- jsem metr od antén, ntb Asus X1504V. Dvě jiná zařízení na 2.4 jedou bez potíží tak to vidím na chybu v ntb.
- vyzkoušet na jiné WiFi a pokud to bude stejné, pak
- live linux a víme na čem jsme. Pokud to bude pomalé i na linuchu, jde o HW závadu - buď je karta vadná, nebo jede jen na jednu anténu jak jsem již psal (a někdo další taky).
Možná ale, že je to všechno zbytečné. Dle typu jsem našel ve specifikacích: "Wi-Fi 6E(802.11ax) (Dual band) 1*1". Pokud to chápu správně, pak to má pro každé pásmo jen jednu anténu a v tom případě to funguje správně.