OPD 604

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardajar

OPD 604

#1 Příspěvek od jardajar »

Zdravím!
Sháním dokumentaci k tomuto přístroji. Tady na foru jsem našel pouze pro OPD 602, dala by se použít?
Koupil jsem ho na aukru za 400Kč na žádost známého. Máte s tím někdo zkušenosti? Dalo by se to na něco použít při bastlení?

Díky.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jef111 »

S vyrobeným přípravkem se z toho tá udělat zobrazovač charakteristik tranzistorů, a určitě i jiných součástek. Obecně je to pro sledování pomalých dějů, můžeš si udělat třeba domácí monitor EKG :lol:
Můžu mít taky jeden (zadarmo) ale nevím k čemu by mi to bylo. Možná až budu mít čas na ubastlení toho zobrazovače charakteristik.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
jardajar

#3 Příspěvek od jardajar »

Jo to mě taky napadlo, nebylo by schema, nebo nějaký námět? Schématko na logické sondy by se mu asi taky šiklo. Nejsou u toho. Je tam modul na pamět "rychlých dějů" čemuž taky přesně nerozumím.

EDIT: můžu za flašku sehnat ještě modul paměti "pomalých dejů" je to pro případné měření vhodnější?

Díky za odpovědi.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jef111 »

Jo tak to nevím, já jsem se tím až tak hluboce zatím nezabýval. V amaru kdysi vyšlo nějaké schémátko na jednoduchý zobrazovač charakteristik tranzistorů na obyčejný osciloskop, přesně nevím ale řek bych polovina 80. let.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
tandel

#5 Příspěvek od tandel »

Snímač charakteristik tranzistorů je v ARB 5/78 a je určen k TVP.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jef111 »

tandel píše:Snímač charakteristik tranzistorů je v ARB 5/78 a je určen k TVP.

Tak tohle je ještě něco jiného, já jsem viděl jiný, dokonce i v chodu.
www.sigmaphon.cz
Radix

#7 Příspěvek od Radix »

Ještě starší snímač charakteristik je v RK 3/74.
jardajar

#8 Příspěvek od jardajar »

Neměl by někdo nápad, jak z toho udělat to jednoduché EKG? Kamarád mě vypekl a musel jsem to koupit já, jenže kdyz nevyhraju sázku (udělat monitor na ekg) tak mi to máti vyhodí. :D Je sestra... :?
jef111
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jef111 »

Musíš mít vhodné snímače a příslušný modul s velkou citlivostí, na aukru už jsem jej taky viděl.
www.sigmaphon.cz
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jjilek »

EKG lze vytvořit pomocí přídavných modulů OPJ 624 (604) a OPJ 623. V příloze jsou další příklady sestav.
Na měřič charakteristik transistorů a diod je určena OPJ 609.
Když už tady píšu, potřeboval bych časovou základnu LCJ 602 nebo OPJ 602. Nemá ji někdo nadbytečnou?
Přílohy
opd_2a.jpg
(268.85 KiB) Staženo 15 x
opd_1a.jpg
(275.66 KiB) Staženo 19 x
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“