Topení má povolený unikající proud 1 mA/kW, nikde jsem nenašel, jestli v jedné fázi, nebo v jedné ze tří. Při symetrické zátěži by teoreticky chránič vypadnout neměl, ale kapacita topného drátu proti zemi symetrická být nemusí. Takže chránič padat bude.
Tady jde v podstatě o stejný jev, jen "vylepšený" indukčními špičkami spínaného zdroje. Kdo byl někdy na střeše rovnat individuální anténu, určitě zaznamenal, že držet se uzemněného stožáru a sáhnout si na dipól (zejména u síta, či jiné antény, která nemá dipól vodivě spojený s ráhnem) vede k nepříjemnému štípání. A je úplně jedno, jestli na druhém konci je televize s pulsním zdrojem zapnutá, nebo ve standby módu. Dokonce štípe víc, než blahé paměti staré televize, které měly kostru galvanicky spojenou se sítí, a ochranu před dotykem obstarávaly jen kondenzátory u anténního konektoru.
O tom, jaké proudy můžou téci mezi komponentami AV sestav a STA (nebo kabelovky) v panelácích jsem tu
psal už v roce 2009, a vůbec jsem nepřeháněl. To postupně mizí, a to nejen tím, že se postupně modernizují instalace na síť TN-S, ale hlavně proto, že drát už není v kurzu: co může, jede přes wifinu, BT, nebo TOSlink, přibývá diváků, kteří nikdy k televizi anténu nepřipojí, streamují po internetu, prostě těch smyček ubývá. A tam, kde zbyl koaxiál, už jeho pláštěm teče obvykle jen ten malý unikající proud zdroje v přijímači s dvojitou izolací...