Sháníme provozního elektrikáře

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

Killroy píše:..Sebevědomí spoustu, všechno vím, ale výsledek mizérie...
Nejhorší je, když někdo není ochoten přijmout dobře míněnou radu zkušenějšího...
Skoro padesát let připomínám, že elektrikář, který si myslí, že umí všechno, je trouba a denně si koleduje o průseur. A není ostuda, když se poradí s jiným.
To jsem poprvé slyšel od pánů Munzara nebo Michálka z RHK ještě na školení pětadevadesátky, to ještě vlaky tahala pára.
Měli pravdu.
Příliš sebevědomý univerzál je potenciálně nebezpečný.
Měl jsem po Evropě příležitost spolupracovat s desítkami elektrikářů a mám s čím srovnávat: na západ od nás jsou orientovaní na určitý rozsah specializace. Co ji přesahuje, na to mají v mobilu kontakty na někoho, kdo ví, nebo má kontakt na někoho, kdo ví...
Taky byla doba, kdy u nás kdosi razil názor, že před bránou firmy je tlačenice, a že si firma ještě může vybírat. Nejen, že tlačenici nepamatuji, ale ani jednotlivce, tím méně řemeslníky, nota bene s Osvědčením na VTZ, ani tehdy. A dnes už vůbec.
Nakonec si stejně budeš muset vybrat a zacvičit. I s tím rizikem, že ti brzy uteče. Ale třeba zůstane, tak šťastnou ruku při výběru.
Killroy
Moderátor

#17 Příspěvek od Killroy »

Hill píše:Nakonec si stejně budeš muset vybrat a zacvičit. I s tím rizikem, že ti brzy uteče. Ale třeba zůstane, tak šťastnou ruku při výběru.
Chválabohu se mi tohle už netýká. Odešel jsem do důchodu bez náhrady. Někoho si mezitím sehnali, ale dlouho se tam neohřál a už zase hledají nového. Občas mi zavolají když mají problém a pokud znám řešení, jsem ochoten pomoci. Ale rozhodně tam nepůjdu na záskok nebo tak něco. To nemám zapotřebí a můžou bejt rádi, že jim vůbec zvednu telefon. Sebevědomých žvanilů o práci tam bylo vždycky dost, tak nechť se teď předvedou..
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“