Dobrý den, mám tady vysavač Rowenta - Silence Force Extreme Compact s přerušeným kabelem. Ideální by asi bylo dostat cívku ven bez vymotání navíjecí pružiny. Jen jak? Z každé strany je středem ukotvena do plastu toho koše. Nevíte někdo ? Děkuji
Skús vybrať motor... možno je oska bubna "zaistená" len tým plastom na telese motora - smerom dnu - do motorového priestoru by zrejme mala ísť vytiahnuť a bubon potom už dostaneš komplet von. Pozor na zberače prúdu, aby si ich "nedokrkval"
Nvm jak tady ale většina bubnů s kabelem je myšlena jako jeden celek bez možnosti jednoduché demontáže. Pokud už najdeš šrouby díky kterým drží obě části bubnu pohromadě, jsou pod pružinou. A zafixuj si pružinu proti nechtěnému uvolnění. Jinak se z toho pos..š.
Z té vnitřní strany jsem viděl faston jedné žíly přívodu. Tak snad doufám že až to nějak dostanu ven že ustrihnu kabel, nahodím fastony a bude to ok bez nějaké další demontáže bubnu
Co jsem měnil kabel tak se buben dal vždycky uvolnit jakoby "navinutím kabelu" až do vybití pružiny. Ta zůstala ve svém zásobníku. Pak se buben dal rozpojit na dvě poloviny. Kabel jsem většinou zkrátil, buben složil a natočením prázdného bubnu i s kabelem položeným na celou délku na podlaze, jsem pružinu napnul skoro na max. Pak stačilo uvolnit západku a kabel se navinul. A bylo to.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.