K: Capstain motor FG servo

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Vla

K: Capstain motor FG servo

#1 Příspěvek od Vla »

Nenašli byste prosím někdo v zásobách tento,nebo podobný motorek,jako je na foto?Může být v podstatě jakýkoliv od Matsushity s označením FG servo.
Přílohy
P2080810.jpg
P2080810.jpg
jardafiala

#2 Příspěvek od jardafiala »

Co třeba tenhle? https://www.elektro-ivicic.cz/motor-mag ... k-p355452/ Pokud nevyhovuje tak vybrat z široké nabídky motor na 12V, levotočivý či pravotočivý (?), opět platí, není to žádná raketová technika. No a občas se dá ten zdechlý i rozkuchat a opravit. Otázka je (nevidím ho ze všech stran) jestli nemá tacho jak jsem to viděl u nějakého JVC, to by měl víc vývodů. Do čeho to je, v SM by to bylo vidět.
Vla

#3 Příspěvek od Vla »

Díky za odpověď,ale proto píšu,že to musí být FG servo,tedy s tachem.Je to do tapedecku.Používal se i v gramofonech.Náhradu už v něm mám,ale chtěl bych to dát do původního stavu.
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

Jasně, pak nezbývá než rozebrat, koupit podobný motor a složit, už jsem to dělal. Možná stačí po rozebrání dát nové kartáče a je hotovo. No a až ho rozebereš, protože ti asi nic jiného nezbude, bude MOŽNÁ stačit jen vyčistit drážky na sběrači....aj čo to táram, na komutátoru.
Vla

#5 Příspěvek od Vla »

Tak se dívám a asi nikdo nemá.Můj motorek má total prodřený komutátor a i kartáčky.
jardafiala

#6 Příspěvek od jardafiala »

Vla

#7 Příspěvek od Vla »

Jj,vím o něm a psal jsem mu asi před měsícem.Ovšem cenu,co chce za starý jetý motorek,tak to postrádá smysl opravy :(
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Předpokládám, že máš dokumentaci k tomu decku a víš, co se z výstupu tacha vyhodnocuje. Asi bych v tom případě netrval na stejném motorku, použil jiný a tacho přendal, případně ho nahradil jakýmkoli jiným snímačem, jehož výstupní signál se dá vyhodnotit stejnou logikou.
jardafiala

#9 Příspěvek od jardafiala »

Přesně takhle (naroubováním tacha na podobný motorek) jsem vyřešil užnevímjaké historické JVC.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“