Dvě stejné myši na jednom PC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
martinkopp

Dvě stejné myši na jednom PC

#1 Příspěvek od martinkopp »

Je nějaká šance dostat do funkčního stavu dvě stejné bezdrátové myši na jednom PC? Jde konkrétně o poměrně specifickou myš roccat leadr která má technicky vzato 22 tlačítek relativně dobře rozmístěných tak, že se po chvilce zácviku dají pěkně a jednoznačně ovládat. Nic podobného jsem nikde nenašel, takže použití dvou rozdílných myší padá. Nepodařilo se mi to rozchodit. Někdy fungují obě, ale s ovládacím softem spolupracuje jen jedna, někdy jen jedna, často bez funkcí ovládacího sw apod. Prostě se to všelijak nahodile mění, po připojení příjimače k usb.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

V principe s dvoma (a viacerymi) mysami ziadny problem nie je - bez ohladu na to, ci su rovnake alebo nie.

Je problem v tom SW od vyrobcu. Skus sa opytat na technickej podpore.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Zkusil jsem ti u H81-D3 s W7 zapojit k PS2 klávesnici druhou do USB2 v předním panelu. Zašrotovalo to kolem ovladačů a PS2 skončila a jela jen USB. Po odpojení USB se zase aktivovala PS2.
To samý chování PS2 myš a USB myš.
Notebook s bezdrátovkou nemám zrovna doma abych zkusil co budou dělat USB drátovka kontra USB bezdrátovka. Ale pochybuju, že půjdou obě najednou nebo aspoň že půjdou korektně.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Na drátovky se nikdo neptal. Ale asi tam máš nějaký problém, protože obě na drátě musí jet. Tady jde o kolizi na jednom kmitočtu bezdrátovky, protože tam nemá ani manuální a ani automatické přepnutí na druhý kanál. Proto se ty dvě bezdrátovky budou mlátit na jednom kmitočtu.
Naposledy upravil(a) p32 dne 14 bře 2025, 18:11, celkem upraveno 1 x.
martinkopp

#5 Příspěvek od martinkopp »

Několik různých myší problém není, to mi funguje normálně, problém je když mám 2 stejné. Taky myslím že je potíž se softem, bohužel dotaz na podporu výrobce je bez odezvy. Je reálné abych si napsal ovládací soft sám, nebo bez dokumentace od výrobce jsem bez šance. Nikdy jsem to nezkoumal, takže netuším co dělá nějaký win API a k čemu je tak v komunikaci zdokumentovaný přístup za co je zodpovědný jen ten jejich soft.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Existuje open-source podpora pre Linux - z toho sa asi da zistit, ako funguje HW.
Mahoney

#7 Příspěvek od Mahoney »

On neřeší HW, řeší podpůrné funkce.
josef_novak

#8 Příspěvek od josef_novak »

https://support.roccat.com/s/article/bu ... ss-pairing
A few things to note: Multiple different mice can be paired to the same transmitter. However, only one mouse at a time can be actively connected, which usually is the first mouse turned on. It is not possible to pair one mouse with multiple transmitters.
Se dvěma přijímači byl čekal stejné chování. Jsou to herní myši, které dávají přednost latenci a ta by šla s nějakým přepínáním ID do kytek.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Predpokladal som, ze ma prijimace dva.
kejki

#10 Příspěvek od kejki »

Ta tlačítka se většinou chovají jako klávesnice, ta by souběžně fungovat mohla, pokud je win vidí jako dvě zařízení.
Zkoušel jsem kdysi tyhle věci do primitivního CADu, kde jsem byl z originálu zvyklý na podobné zařízení. Něco jako https://www.zbozi.cz/vyrobek/razer-tartarus-v2
Někdo pak sdílel přemapování části zkratek na numerickou klávesnici.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“