TESLA SZ 830 A zesilovač ???

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:Té osumsetdvacítka byla fest kritizovaná od okamžiku kdy se po polovině osmdesátých let ukázala poprvé v krámech. Nelichotivá recenze v Amatérském rádiu vyvolala hysterickou a ublíženou reakci soudruha ředitele Tesly Brno, který místo aby slíbil že ten šmejd nechá upravit do alespoň přijatelné podoby, jenom fňukal jak Babiš, a vztekal se, že jejich dítko nemá nikdo rád.
Byl to zprasek z Prešporka, Šalingrad s tím neměl nic společnýho. Ale ječel řiditel koncernu, stěžoval si na Adriena Hofhanse, kterej ty recenze pro AR léta dělal a věděl wcg.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#17 Příspěvek od ransom »

Já jsem vocas. Myslel jsem samozřejmě Bratislavu. Nevím proč mi tam vlezlo Brno. Dík.
Nevím jestli je ten údaj o výkonu na Oldradio správně. Já si nějak pamatuju 2x45W. Ale už to je doba.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
jardafiala

#18 Příspěvek od jardafiala »

Našel jsem dle instrukcí článek v AR, tam píšou změřeno 2x40W sinus.
ransom

#19 Příspěvek od ransom »

Tak ne, servisní dokumentace říká 2x30 jmenovitý, 2x45 hudební. Bez bližšího vysvětlení.
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Dyť ani pořádně nevěděli, na jaký zátěži. Jednou psali 4Ω, jinde 8Ω. A prase, vyznej se.

Zkoušel jsem do toho vestavět korekce s LM1036. Nepomohlo, musel jsem navíc boostrovat TL072 výstup těch korekcí, jinak to hrálo míň nahlas než "s dederónama".
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Mysteri

#21 Příspěvek od Mysteri »

xsc píše:... Čistit ten superpovrch skoro nejde .....
Tieto panely sa dajú krásne očistiť v ultrazvučke. Stačí voda a cca 0.5dcl čistiaceho prostriedku na riad. POZOR! Nedávať žiadny Izoprophyl a pod! Tu už hrozí poškodenie popisov. Dávnejšie som to robil. V práci sme mali takú žltú, asi 4 litrovú ultrazvučku (myslím, že to niekto vyrábal v Novom Meste n/Váhom, ale nie som si už istý.) Ten panel sa tam z polovice zmestil, stačilo 20 minút, potom sa čistila druhá polovica.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Super postup pre bezneho pouzivatela :D
Mysteri

#23 Příspěvek od Mysteri »

Nechápem... Ultrazvučka je už bežne dostupná vec za prijateľnú cenu.... A ten panel sa dá, verím tomu, čistiť aj ručne s pomocou kartáčka a vody a riadového sapomátu.....😎 Skrátka a stručne: Panel tejto veže sa dá KRÁSNE vyčisiť. 😎
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Ty si asi jebnutý bo čo - som ja taký k0k0t, aby som 3razy do roka vždy keď moja stará vyhlási velké upratovanie obývačky do poslednej šrúbky rozoberal tento bačovsko-k0k0tský vyjebenec, aby som jeho predný panel aj s gombíkami mohol namočiť do UZ vane? Keď sa to nedá poutierať normálnou vlhkou handrou namočenou do vody s dajakým domácnostným saponátom a stále to je čierne s čmúhami okolo gombíkov, patrí to vyhodiť do Dunaja a nie za to pýtať 7500 starých komančérskych.
jardafiala

#25 Příspěvek od jardafiala »

Řekl bych to jednodušeji ale jinak souhlasím.
ransom

#26 Příspěvek od ransom »

T820 se celý vejde do myčky nádobí.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Mozno potom ani nebude fungovat horsie. Len kto u nas mal v 80. rokoch umyvacku?
ransom

#28 Příspěvek od ransom »

Technologický gigant vizionářsky počítal dopředu s vynálezy, které teprve přijdou. (Na CCIR se u nás tehdy taky nevysílalo.)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“