Oliver, řádkový rozklad
Moderátor: Moderátoři
Oliver, řádkový rozklad
Už začínám být v koncich. Při nastavování řádkové synchronizace při zkratovaném běžci trimru symetrie a otáčení jádra řádkového kmitočtu jezdí ty dva obrazy přes sebe.
V řádkovým oscilátoru jsem nenašel žádnou chybu, tvar budícího pulzu je předpisový. Výměna vn trafa a vychylovacích cívek nepomohla, stejně jako elektronek. Prověřil jsem zatemňovací obvody a taky jsem nic nenašel a problém nezmizí ani při jejich odpojení.
Budu rád za každou radu, nebo nasměrování. Dekuji
Vypadá to, jako kdyby se posunula fáze a ten zvětšený obraz byl kreslen při zpětném běhu. Jen nevím, jak bys takový zákmit vytvořil, snad jedině když by v obvodu hořelo něco obloukem
Dioda normálně neodchází a většinou ji odpraví nějaký výboj. Proto si myslím, že se tam něco prošlehlo. Co ty tlumivky okolo PY, v těch občas dokázal běžet výboj.
Impulzy z pomocného vinutí jsou řekl bych ok. Na obrázcích jsou impulzy z vinutí co vede na fázový detektor.
Moc bych ti chtěl poděkovat za rady, opravdu si cením tvé ochoty pomocí. A až příště zase něco podělám, tak sem s tou záhadou zase přijdu....
To jsem vždycky tvrdil - nejhůře se hledají závady, které si člověk "přisere" sámJarda-k píše:No už jsem na to přišel. Samozřejmě jsem si to způsobil sám. Až je mi trapný se přiznat čím to bylo. Jak jsem prvně měnil to vn trafo kvůli zmenšené šířce, tak jsem prohodil přívody z pomocného vinutí na fázový detektor. Pocvaklo mi to ....