možnost úpravy mobilu ?

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marshal

možnost úpravy mobilu ?

#1 Příspěvek od marshal »

Zdravím,
nedávno jsem byl svědkem rozhovoru dvou starších dam. Šlo o to že manžel je u policie a prý má možnost odposlouchat z vypnutého mobilu co se v okolí děje.
Patrně je to jedna paní povídala ale pak mě napadlo jestli by nebyla možnost upravit hw pro tuto činnost.
Jaký máte na to názor ? Sice nevím jak funguje vypnutí mobilu a jestli se odpojuje napájení, ale já tomu nevěřím.
dík za rozptýlení chmur.
martinkopp

#2 Příspěvek od martinkopp »

Pokud si naíšeš apku která misto vypnutí ztmaví obrazovku a nebude reagovat na dotyk, proč ne. Z vypnutého mobilu to samozřejmě nejde.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Dalo by sa to implementovt do firmware. Aplikacie sa ukoncia, vsetko sa vypne, ale procesor zostane bezat a nahravat do flash. Aby to nezralo bateriu a nevysielalo, tak sa to odosle az po zapnuti.
martinkopp

#4 Příspěvek od martinkopp »

No, to ale pak mobil nebude vyply :)
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Ale nerozoznas ho od vypnuteho. Jedine meranim odberu z baterie.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

martinkopp píše:Z vypnutého mobilu to samozřejmě nejde.
Opravdu? Jseš si jistej, že telefon, který má v sobě baterku a je vypnutý, že je opravdu vypnutý?
samec

#7 Příspěvek od samec »

Ťažko povedať, kto má dnes kľúče od zadných dvierok smartfónov vyrábaných v číne, ale kedysi bolo štandardné, že mobilné telefóny bolo možné vypnúť, alebo zapnúť na diaľku a to aj do režimu, kedy vyzeral ako vypnutý. Preto bolo bežnou praxou, že sa z mobilu pre istotu vyberala baterka.
DukeNuke

#8 Příspěvek od DukeNuke »

Stačí k elektronice baterie implementovat štěnici.
martinkopp

#9 Příspěvek od martinkopp »

p32 píše:
martinkopp píše:Z vypnutého mobilu to samozřejmě nejde.
Opravdu? Jseš si jistej, že telefon, který má v sobě baterku a je vypnutý, že je opravdu vypnutý?
Jsem si jistý. Pokud je telefon vypnutý, tak nic nahrávat nemůže. Pokud něco nahrává, tak není vypnutý :-) Cpát nějaké štěnice do mobilů šlo tak v dobách kdy frčela 5110, v soudobých mobilech na to není místo .
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Nebol by problem vymenit bateriu za mensiu - vznikne dost miesta na "pridavnu" elektroniku. Alebo vyrobit falosnu bateriu, do ktorej by to bolo zabudovane.
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od PabloX »

Nechcem byť paranoidný ale podľa mňa každý novší mobil takéto zadné vrátka má. Výrobca by bol blbý, ak by tam niečo takéto neimplementoval a hlavne v dnešnej dobe.

Mám starší NTB v ktorom som s pôvodným Win 7 alebo Linuxom mohol nechať baterku založenú mesiac a klesla možno o 1%. Po prechode na Win 10 je do týždňa vybitá na 0% aj napriek "vypnutiu" systému.

OT: Kolega volal 150 kvôli požiaru a u požiarnikov pracuje aj jeho známy ktorý prišiel na zásah - potom mu ukázal jeho fotku ktorú spravil mobil keď tam volal.
josef_novak

#12 Příspěvek od josef_novak »

Přesně tak. Hlavně ti při telefonování přeskakují z telefonu do ucha a zpět nanoboti, kteří v mozku procházejí všechna centra a zjišťují, jestli jsi pako. Jakmile to zjistí, tak při dalším hovoru přeskočí zpátky do telefonu, vlezou do procesoru a modemem to pošlou do Ruska a Číny. Tam se finálně zaradují, jak to na světě krásně stoupá.
DukeNuke

#13 Příspěvek od DukeNuke »

martinkopp píše:... Cpát nějaké štěnice do mobilů šlo tak v dobách kdy frčela 5110, v soudobých mobilech na to není místo .
Nepsal jsem do mobilu, ale do baterie. A pokud mosad dokáže do pageru nacpat ještě dost trhaviny, pak nejde o nic nemožného.
samec

#14 Příspěvek od samec »

martinkopp píše:...
p32 píše:...Jseš si jistej, že telefon, který má v sobě baterku a je vypnutý, že je opravdu vypnutý?
Jsem si jistý. ...
A hodiny s kalendárom ti poháňa машинист?
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Na hodiny tam je RTC. Dokonca s funkciou alarm, takze sa to cele dokaze zapnut, ked mas nastaveny budik (plati pre stare Nokie a pod.).
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“