Digitální lupa

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
martinkopp

Digitální lupa

#1 Příspěvek od martinkopp »

https://www.aliexpress.com/item/1005007612437787.html
Utrh jsem si od huby 3kila a investoval do tohoto skvostu čínského průmyslu.

Obraz je celkem OK, rozlišení jemné, pozorocí úhly v pohodě při naklápění podél hran displeje, když naklápím kolmo k úhlopříčkám, dost zesvětlává. Při normálním používání to ale nijak moc nevadí. Lupa má možnost ve 3 stupních měnit zvětšení a podsvícení. Zvětšení 500x je samozřejmě nesmysl, 1mm v reálu odpovídá 8-13mm na displeji, podle nastavení. Ostření nejde měnit, je pevné na vzdálenost zhruba tak kdy lupu položím na stůl. Pro prohlížení desek kde jsou už zapájené vyšší součástky je to nepoužitelné. Je možné fotit na kartu, po připojení k PC se tváří jako USB kamera nebo čtečka karet. Baterie je tam nevyndávatelná, nabíjí se přes USB a podle příručky vydrží 1,5 hodiny. Kuchat jsem to nezkoušel, nejsou tam žádné šroubky a páčit se mi to nechtělo. Reakce jsou rychlé, není tam žádný viditelný lag.

Za mne za ty prachy dobré, pokud potřebujete malou kopaktní věc do terénu apod, určitě to službu udělá. Největší problém vidím v nemožnosti zaostřit na větší vzdálenost než pár mm od čočky.
Ruprecht

#2 Příspěvek od Ruprecht »

K tomu zvětšení (někde jsem viděl nějaké takové vysvětlení) - číňan počítá zvětšení jako plošné v obou osách (jako x*y), aby dostal obrovské číslo. Takže pokud délka 1mm odpovídá délce 13mm na displeji, má to čínské zvětšení 170x (13x13) :wink:
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
martinkopp

#3 Příspěvek od martinkopp »

Oni pry to pocitaji tak, ze kdyz si to pripojis k 80" televizi, tak vyjde zvetseni 500x :-)
Prim

#4 Příspěvek od Prim »

V hodnocení na Aliexpressu píší, že je zvětšení rozdílné v ose X a Y. Je to tak?
martinkopp

#5 Příspěvek od martinkopp »

Jo, je to opravdu tak. V jednom směru ma 1mm v reálu 13mm na displeji, ve druhém 18mm. Při běžném použití jsem si toho nevšiml.
Prim

#6 Příspěvek od Prim »

Díky. Vypadá to, že ze čtvercového snímače roztáhnou obraz na displej 3:4.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“