Elektronka TESLA 6CC1
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Elektronka TESLA 6CC1
Ne, neměla, ta odpovídá evropskému značení z dob jeho počátků. řada 1X je v něm rezervovaná pro patici T (5+3). Správně by to spíš měla být UY31.Hill píše:Takže UY1N s bakelitovou paticí taky měla být UY10N?
Ale když v 50. letech Tesla zblbla a začala značit po svém, tak to bylo ve formě jedno číslo pro žhavicí napětí, systémy uvnitř stejně jako v evropském značení a pak dvojčísli podle soklu. V katalogu to má Tesla správně
https://frank.pocnet.net/sheets/183/6/6CC10.pdf
- radioelectrum
v 90tkách u nás bylo několik firem co likvidovali vojenské věci, pamatuji se jak jsem v jedné takové firmě domluvil a přeskládával celý kontejner velký asi jak ty na elektro ve sběrných dvorech a hledal zajímavé elektronky. Byli v papírových krabicích po 10-50 kusech a uvnitř balené v papíře. Vybral jsem si hlavně 6Z31, 1F33, 1L34 tuny ruských tam zůstali a šli do lisu. Hromada stanic R4 byla vyžší než V3S. Tenkrát jsem po burzách prodával 5 kusů 6Z31 zabalených jednotlivě ve voskovaném papíru a společně v igelitovém sáčku za 50Kč, dneska je jedna za 100Kč.Damned píše:Viděl jsem video na trubce, jak nějaký kluk prolézá v Lotyšsku opuštěnou fabriku (to už jsou tam všechny), ale v téhle byl sklad úplně plný elektronek. Museli jich být tisíce.
Prý jsou i sběratelé elektronek, tak tam by si přišli na své.
Napríklad.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
xsc: některé typy elektronek s oktalovou paticí z nějakého důvodu neměly značení odpovídající normě. Kromě UY1N třeba UBL1, UCH4 atd.