možnost úpravy mobilu ?
Moderátor: Moderátoři
"Vypnu" bočním tlačítkem telefon. Zůstává prakticky v chodu, protože stále komunikuje s BTS a čeká na zavolání.
"Vypnu" dlouhým stlačením tlačítka a mobil se vypne s tím, že při novém "Zapnutí" proběhne restart a mobil si řekne o přístupové údaje - heslo apod.
Očuchával jsem svůj mobil vf sondou. Při "krátkém" vypnutí v intervalech podle síly přicházejícího signálu mobil průběžně komunikuje s BTS. Čím horší signál (u mně ve sklepě), tím častější volání BTS a rychleji vybitá baterie.
Při vypnutí dlouhým stlačením tlačítka jsem žádný vf signál z mobilu nezaznamenal.
Telefon s úplně vybitou baterií, bez SIMky, si i po dvou týdnech pamatoval čas a datum.
- martinkopp
Řekl bych že naši policajti a mossad jsou trochu odlišné organizace co se týče schopnostíDukeNuke píše:Nepsal jsem do mobilu, ale do baterie. A pokud mosad dokáže do pageru nacpat ještě dost trhaviny, pak nejde o nic nemožného.martinkopp píše:... Cpát nějaké štěnice do mobilů šlo tak v dobách kdy frčela 5110, v soudobých mobilech na to není místo .
- josef_novak
Vidět jak? Prístrojmi, ak taká udalosť nastane, to asi zdeteguješ, ale pohľadom na mobil neuvidíš absolútne nič.martinkopp píše:...pro nahrávání nebo odesílání někam se už musí probudit SoC a to bude vždycky celkem lehce vidět.
Osobne sa mi stalo, že som mal na stole vypnutý mobil a napriek tomu sa z nejakého dôvodu ozval do éteru, čo som počul v starých PC reprákoch, ktoré som mal náhodou zapnuté.
Ty asi aj záchod splachuješ cez Google. Mobil má predsa možnosť núdzového hovoru, hoc je zamknutý, alebo v ňom ani nie je SIM karta. To je úplne iná úroveň. Či je na tej núdzovej úrovni implementovaná možnosť vzdialeného zapnutia kamery, by som si netrúfol oponovať. Skôr práve naopak.mi-ro píše:Pablo, možný je ledacos. Ale že by hašiš viděl fotku volajícího tak to už na nás nezkoušej. Pokud teda nemá mobil spárovanej s Google a při volání se ti neobjeví profil volajícího kde má vypr.elenou svoji fotku.
- martinkopp
Tak ve Francii už na to mají zákon (asi zatím neschválený, nicméně mobily tu možnost vzdálaného zapnutí kamery mají implementovanou). Viz čl. 35, 38, 60-64.samec píše:implementovaná možnosť vzdialeného zapnutia kamery
https://www.senat.fr/leg/pjl22-569.html
- martinkopp
Chapitre II (Dispositions améliorant le déroulement de la procédure pénale)
Section 1 (Dispositions relatives à l’enquête, à l’instruction, au jugement et à l’exécution des peines)
Article 3
nebo v textu hledej "l’activation à distance"
Na mobilu vidíš jen to, co ti někdo dovolil, abys viděl. Většinou ani výrobce netuší, co vlastně vyrábí a jak to má a bude fungovat. A většina funkcí je záležitost SW, ale UI ti zobrazí jen něco a ještě to vhodně "předžvejká", aby se to líbilo. Co si SW vlastně dělá, tuší jen pár zasvěcených.
Takže mobil samozřejmě může dělat cokoli a zobrazovat leccos jiného, klidně se může stavět mrtvým a v klidu si žít bez tvého dovolení, ostatně i s tím jsi souhlasil už jeho nákupem.