Pant - uchycení
Moderátor: Moderátoři
Pant - uchycení
Zatím tam nechci narvat nějaký vrut, ale když jsem hledal takové šrouby (rychlo-uchycení pantu apod.), tak jsem je zatím neobjevil. Nemáte tuchu, co jsou zač?
Ja by som tam vlepil drevené "tiple" (možno prispôsobené na patričný priemer, alebo po odvŕtaní radšej väčšie), zarovnal z povrchom a po zatvrdnutí dal vruty s predvrtom, kam treba..
Nič jednoduchšie a lacnejšie pre iný "systém" asi ani nie je... V tej drevotrieske polského typu aj tak nič lepšie držať nebude ... leda tak "durch-šróba" s veľkou podlozkou z vonku
Pri tom vlepení nejakého "štupľa" je problém akurát v čakacej dobe... aspoň čas na vytvrdnutie lepidla...
Pokiaľ pasuje rozteč dier.. kľudne tam tú hmoždinku vlep - dobrým lepidlom, ktoré zachytí aj rozdrobené časti okolia diery...! .. Ale okolie vývrtu na hmoždinu je už predchádzajúcim tlakom rozovretia hmoždinky porušený a lepidlo to nemusí dostatočne udržať.. Ja by som tom to odvŕtal na väčší priemer a vlepil tam radšej "väčší kus nejakého špalíka/hrubšieho tipla"... Aj diera na plátne vyžaduje väčšiu záplatu - to je stará múdrosť...piCZus píše:Asi do té díry ve dvířkách vlepím hmoždinku
- hajeklubos
- hajeklubos
Vzal jsem podobné a připasoval je. Linka má asi 12 let a divím se, že tam tehdy panty s tlumením nedali, jednalo by se o 4x 10-15 Kč navíc pro celou linku, protože všude jinde jsou šuplíky a vrchní skříňky mají výklopné otevírání.
Chtěl jsem přehodit jen ty misky, ale už ji zpátky nedostanu, protože to péro nenapružím a zároveň nesložím.
- patrikvarga