Příroda kolem nás

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

#1021 Příspěvek od sr71 »

taky jsem ho včera fotil, zajímavé je, že dokáže přeletět na jiný kontinent (možná že i na zimu odlétá někam do afriky)
Přílohy
lišaj.jpg
lišaj.jpg
GeXeS

#1022 Příspěvek od GeXeS »

Teoreticky by měl. Zatím mi to žádná literatura nepotvrdila, ale selským rozumem by člověk tak nějak očekával, že když na jaře motýli z Afriky přiletí a housenky se stihnou zakuklit a vylíhnout před zimou, tak by měli být schopní zase migrovat zpátky.
Ale nelze samozřejmě vyloučit ani nějakou ekologickou past - že se sem vždycky část populace zatoulá, má pocit, že jsou tu dobré teplotní podmínky, vyklade se a potomstvo už nepřežije zimu (s výjimkou nějakých těch šťastlivců, kteří se před kuklením zahrabou hlouběji než jiní).
Každopádně housenky jsou monumentální.
EKKAR

#1023 Příspěvek od EKKAR »

Invaze motejlů způsobená tropickou bouří je i příčinou dějovýho zlomu románu "Rajské fontány" velmistra sci-fi Arthura Charlese Clarka ... Vřele doporučuju přečíst, největší fantaskno na tom je, že už dneska jsou vyrobitelný materiály, pomocí kterejch by šla hlavní idea románu realizovat. Problém (ZATÍM) je vyrobitelnost potřebnýho množství - a cena ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#1024 Příspěvek od ransom »

Zapomněl jsi dodat, že tý bouři někdo trochu pomohl.
(Myslím v knize.)
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
LADER

#1025 Příspěvek od LADER »

Na procházce u Mlékojed. Je to mobilem asi na 10 metrů, takže výřez a dost zvětšeno. Čekal až si vyndám mobil a vyfotím. Pak jsem udělal dva kroky vpřed, ale usoudil, že jedna fotka stačí a pokojně odešel do lesa.
Přílohy
srnc.jpg
Na procházce
Na procházce
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
EKKAR

#1026 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:Zapomněl jsi dodat, že tý bouři někdo trochu pomohl.
(Myslím v knize.)
A samozřejmě těžce neúmyslně, se skrytým záměrem překazit hlavnímu hrdinovi jeho technickej test ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
ransom

#1027 Příspěvek od ransom »

Já to teda pochopil jinak.
EKKAR

#1028 Příspěvek od EKKAR »

V textu je výslovně zmiňovaný, že jistí lidé ze sekce povětrnostní regulace neměli zrovna ve velký oblibě osobu hlavního hrdiny. Takže když se profláklo, že bude dělat test se spouštěním sondy z orbity, najednou se poblíž vyvinula tropická cyklóna a "nepodařilo se ji odklonit" ...
ransom

#1029 Příspěvek od ransom »

Nějaký citát k tomu tvrzení? Byla to moje kultovní kniha, i nedávno jsem si ji prolistoval. Nic takovýho si nevybavuju.
Že se Morganovi první sonda urvala z vlákna ve větru, to ano, ale i tak to byl 99,99% úspěch (chybělo posledních pár kilometrů z celkových asi 40 000).
Naopak monzun zanesl motýly na svatou horu, takže se naplnilo proroctví a mnichové ji museli vyklidit.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1030 Příspěvek od Hubert_79 »

Včera kdesi v lesích nad Světlou nad Sázavou. Poklidně se procházel podél cesty, pak na mě chvíli koukal a následně zdrhl. Nemám na foťáku tak dlouhé sklo (mám 16-50 mm, což při ekvivalentu kinofilmu činí 24-75 mm), tak jde o výřez.
Přílohy
DSC06804.jpg
DSC06804.jpg
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
kejki

#1031 Příspěvek od kejki »

V lese to je normální, u nás běhají před Kaučukem u silnice, číhají u dálničního nadjezdu a nejvíc mi štvou lopaťáci, statní daňci.
PotPalo

#1032 Příspěvek od PotPalo »

Čo je toto za strom? Akoby si niekedy zmyslel že bude rásť smerom dolu. A je ich tam takýchto viac.
Přílohy
strom.jpg
strom.jpg
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
EKKAR

#1033 Příspěvek od EKKAR »

Druh okrasné vrby.
GeXeS

#1034 Příspěvek od GeXeS »

To nebude vrba, vrby mají jinou strukturu kmene a větví a nestává se jim, že by si podržely uschlé listí, navíc takovéhle barvy. Tipnul bych to na nějaký šlechtěný převislý buk.
ransom

#1035 Příspěvek od ransom »

Tak mě dnes gribla první letošní muchnička.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“