Pulzák 230 na symetrických 24V/2A
Moderátor: Moderátoři
Pulzák 230 na symetrických 24V/2A
Asi bude nejjednodušší koupit v Hadexu za pár kaček dva zásuvkový adaptéry 24V/2A, rozmlátit je a desky z adaptérů použít v bastleným zařízení. Jen mám obavu, že to bude pěkná rušička a podle rozdílnýho zatížení obou zdrojů to bude dělat rušivý zázněje.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- patrikvarga
Tohle mám ve verzi 2x55V. Funguje to.
https://a.aliexpress.com/_EJE0SwM
A kutilmile - nelituju tě
Tak ten zdroj 2x 24V existuje. Asi jsem na Alíku málo šmejdil a nebo zadával blbý vyhledávací fráze. Díky za tip. Zkusím ale je to na dlouho.ransom píše:Tohle mám ve verzi 2x55V. Funguje to.
Možnost měniče jsem zavrhl hned, nikdy se mi nedostal do ruky žádnej s oddělením vstupu od výstupu, snad jen pidiměniče do pár stovek mA, co nabízí Drátek nebo Hezký den. Chvíli jsem přemejšlel nad předěláním tříhladinovýho Zenitha na fotce. 5V/5A, 15V/1,5A a -15V/0,9A. Jenže pak jsem si uvědomil, že má jen cca 60W a to je o dost míň, nehledě na to, že by se muselo převíjet pulzní trafo.
Karle, umělá zem s operákem, to je moc složitý a kdoví jak se to bude chovat při nerovnoměrným zatížení obou větví.
Mezi tím jsem našel ve skladu modrý trafo do plošáku Schaffer. Je dvoucívkový, primár má 2 x 110V, sekundár 2 x 24V/1A. Taky málo. Tak to asi opravdu skončí na provizóriu na dvou adaptérech 24V/2A z Hadexu. Rozdeklovaným bude určitě líp než v uzavřený plastový škatuli. A až dorazí Aliexpres, tak se to vymění.
A co víc, mají to i v kusovým množství u Mousera !!!!
Omlouvám se, že lezu do tématu - dal by se s tím napájet koncák třídy "D"? Předpokládám, že jo.ransom píše:Tohle mám ve verzi 2x55V. Funguje to.
A co chceš dál specifikovat na symetrickým zdroji +24V/2A a -24V/2A?EKKAR píše:Nejdřív by taky Jyřyčák musel normálně vyvalit na co to má
Pomůže ti nějak, že to bude pro řízení nabíječky LiFePO₄ pro třináctičlánkovou baterku, která má silový pulzní napájení z třífázových FVE přebytků z Wattrouteru? Zkrátka mě už sejří, že víc než třetinu, co vyleze z FVE jde do sítě a daj mě za to skoro suchý z nosu. Nikdo nic takovýho nevyrábí a tak bych to chtěl zkusit sám. Jasně, určitě tu někdo namítne ať si koupím hybridní FVE měnič. Nelze, elektrárna je na licenci a nic se až do konce licence měnit na koncepci nesmí, maximálně vadné díly a vše se musí doložit ERU.
- martinkopp
Já s tím napájím koncáky třídy D. Takže taky předpokládám, že se s tím koncák třídy D napájet dá.DukeNuke píše:Omlouvám se, že lezu do tématu - dal by se s tím napájet koncák třídy "D"? Předpokládám, že jo.
Upozorním ale na toto:
1) Pomocné napětí 12V je nepoužitelné. Při nevelkém a proměnlivém odběru z hlavního zdroje (zesilovač relativně potichu) mu chvilkově klesá napětí až pod 7V. To je jasné - feedback je z hlavního napětí a střídač moc netlačí.
2) Důrazně doporučuju použít pro každý kanál koncáku samostatný zdroj - tedy dual mono. Zejména pro hotové koncáky nebo stavebnice, kde se nepočítalo s důsledným oddělením silové a signálové země. Jinak to bude dělat neuvěřitelné věci. Slyšitelné a po chvíli i viditelné (hasicí přístroj doporučuju halotronový).