Yaris 1.0 2003
Moderátor: Moderátoři
Yaris 1.0 2003
Většinou to chce základní nastavení a ODB2 konektor tam má, ale co mám takovou univerzální Bluetooth diagnostiku s ELM327 a Torque v telefonu, tak se s jeho řídící jednotkou nespojila.
Nemáte někdo tušení, jestli to půjde jinou diagnostikou nebo nějak jinak?
A kutilmile - nelituju tě
Pomohlo až vyčistenie váhy vzduchu sprejom (vystriekať a nechať uschnúť), a súčasne dôkladné vypucovanie škrtiacej klapky tým istým sprejom a handričkou; tzn. klapku otvoriť a vyčistiť aj zvnútra, dokým nie je handrička čistá. Potom som už mal volnobeh vždy v normále.
Neskôr mi každých cca 10 sekúnd zvykli otáčky voľnobehu nachvílu mierne klesnúť - problém som ohraničil na unavený kompresor klimatizácie, ktorý sa prejavoval i "zvukovo". S vypnutou A/C drží otáčky stabilne.
Auto má 285k km, VIN začína na A - made in Africa. Krása.
Na margo OBDII, skúšal som nejakú lacnú šikmácku diagnostiku "Ancel". Je to iba základný skener dát a mazač kódov, ale s komunikáciou nemal problém. Ak nemáš možnosť vyskúšať iný, nevylúčil by som problém aj so samotným OBD portom - Toyoty "chutia" aj hlodavcom...
Je ti jasné, že sa bavíme o Yaris 2003?Sandal píše:Dnešní jednotky...
Mám Toyotu 2012 a o adaptačné data ECU príde odpojením baterie, už i chvíľkovým.
"
Osobne pochybujem, že to piCZus opraví nejakou funkciou na návrat do základných nastavení, skôr tam môže byť problém s váhou vzduchu, EGR, PCV, senzormi a čert vie ešte čím, musí len diagnostikovať. Ale konkrétne tieto staré Toyoty musia chytiť i cez obyčajný OBD2 skener, inak je problém aj niekde inde.
Aspoň teda podľa vlastnej skúsenosti, i keď mám o niečo novšiu.
Mimo téma: adaptace jsou v jednotce uloženy v paměti EEPROM, takže odpojení akumulátoru napomůže u aut od roku výroby asi 2000. A Sandal má pravdu, že jsou některé jednotky bez napájení po vypnutí zapalování a odpadnutí tzv. "power latch" relé.
Nejde to brát paušálně, každý výrobce a dokonce u každého systému řízení motoru to může být jiné a adaptace jdou mnohdy mazat jen diag. přístrojem.
na tojoty se chodí techstreamem
https://allegro.cz/nabidka/rozhrani-toy ... 3364214556
ELM327 funguje také, ale na tojotu jak která a není tam nikdy všechno co v techstrýmu, to je jen taková nouzovka na cesty
Konkrétně - motor VW 1,4 16V kód BXW, ŘJ = ECU je značky Magnetti Marelli, typ nevím, ale adaptace zapomene odpojením baterie, chyby se nesmažou, jen to zhasne kontrolky. Nutno smazat VAGem. Rok výroby? 2007!!!!GeorgeB píše:...
Mimo téma: adaptace jsou v jednotce uloženy v paměti EEPROM, takže odpojení akumulátoru napomůže u aut od roku výroby asi 2000. A Sandal má pravdu, že jsou některé jednotky bez napájení po vypnutí zapalování a odpadnutí tzv. "power latch" relé.
Nejde to brát paušálně, každý výrobce a dokonce u každého systému řízení motoru to může být jiné a adaptace jdou mnohdy mazat jen diag. přístrojem.