Pulzák 230 na symetrických 24V/2A
Moderátor: Moderátoři
https://photos.app.goo.gl/idhZighu9BAmxeuj7
Uprostřed dva zdroje, po stranách vzadu přídavné DC filtry, před nimi dva moduly koncáku - sundaný ventilátory a teplo jde CU můstkem do kisny. Na zadním panelu výstupní ochrany a vpravo za přepážkou BT přijímač. Dává to s tím zdrojem asi tak 2x 300W, a váží to 3,5 kila i se skříňkou velikosti malinko přes A4.
Není to úplně hifi, ty koncáky poměrně dost šumí, takže se to nehodí na tichý poslech doma. S pasivním chladičem by to šlo třeba do subwooferu.
Ten modul s IRS potřebuje minimálně 2x50V aby se rozběhnul. Se zmíněným zdrojem 2x55V v pohodě.
Sorry za zaplevelení vlákna...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- martinkopp
Těch 17V se uvádí při jmenovitém zatížení (2A). Pokud je to pravda, tak na výstupu bude při opravdu hodně dobré filtraci něco pod 23V. Problém bude ale výkon. On shání 48W trafo, ty máš 34W.ZVUK2000 píše:Nevíme zda Caleron potřebuje stabilizované napětí. Ale toroid je oproti trafiku EI o něco tvrdší. Zkoušel jsem to teď zatížit žárovkama 24V 35W, a napětí je 21V
U toroidů člověk někdy nevěří že dokáže "koza dojít krev" . Zkoušel jsem ten toroid zatížit proudem 2,2 A na větev. Napětí kleslo na 19,89V. Teplota vinutí po 20 min. zátěže se zdá na dotek malá.martinkopp píše:Těch 17V se uvádí při jmenovitém zatížení (2A). Pokud je to pravda, tak na výstupu bude při opravdu hodně dobré filtraci něco pod 23V. Problém bude ale výkon. On shání 48W trafo, ty máš 34W.ZVUK2000 píše:Nevíme zda Caleron potřebuje stabilizované napětí. Ale toroid je oproti trafiku EI o něco tvrdší. Zkoušel jsem to teď zatížit žárovkama 24V 35W, a napětí je 21V
- martinkopp
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě