Snímač hladiny vody

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

V práci jsem nainstaloval nerezové tyčky. Už to je tak 20 let a nikdy s tím problém nebyl. Vyhodnocování je podle mne střídavinou, ale už si to moc nepamatuju. Zařízení jsem nikdy neopravoval...
Sandal

#17 Příspěvek od Sandal »

Tak to si šťastnej člověk :lol: Dám tam nerez, měl bych mít na dílně asi 12ku kulatinu z míchadla na mléko. Ty tyče jsou potřeba asi 1m dlouhý, ale dám kdyžtak nějaký izolovaný prodloužení. Budu sledovat co to bude dělat, a kdyžtak to původní vyhážu, a koupí se nový vyhodnocování.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Spíš napiš , za jak dlouho to měníš , jestli jednou za rok , tak bych to nechal tak . Je to jiné zatížení , ale v destiláku nerezové original elektrody nevydržely ani půl roku .
Cust

#19 Příspěvek od Cust »

Tak jsem to počítal, není to 20 let, ale přibližně 12. Neměnil jsem zatím nic. Většina elektrod teda není pod vodou. Vlezený v jímkách jsem byl pak jen jednou - posunovaly se elektrody na jiné hladiny nebo se přidávaly. Každopádně jsem doposud nic neměnil. V jímkách je hrubě filtrovaná užitková voda.
ransom

#20 Příspěvek od ransom »

Víte o tom, že existujou plováky? Nikdy jsem do senkrůven nedával nic jinýho.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Sandal

#21 Příspěvek od Sandal »

Bobo: Asi 5 měsíců, co jsem měnil elektrody, a minulý týden, že po zimě zprovozním mycí rampu, a už to nešlo. Takže to mohlo uhnít už dřív.

Čust: Taky máme hrubě filtrovanou vodu na mytí strojů. Většinou bláto z traktorů, nebo sračky z rozmetadel, atd. Čistička je Alfa Acive, ale naroubovaná na starý původní systém čištění vody, a v tý starý nádrži jsou právě ty elektrody. Teň mne vlastně napadá, že tam jsou taky asi nerez elektrody, a držej už asi 10 let, co je tam čistička, možná dýl. Já o tom moc ještě nevím, protože jsem to přebíral, vloni, po důchodci, a ten je docela skoupý na informace, takže než si to vychytám....

ransom: Víme, ale toto je asi nejspolehlivější systém, když hladina vody utne vodivost, akorát je potřeba, aby ty elektrody vydržely, a to jak vidím, jde. Tím nechci říct, že plováky stojej za h.ovno, ale toto se mi zamlouvá víc.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Do špíny plovák raději nee . Žádnou mechaniku . Nic na co se něco může nalepis , postříkat atd .
ransom

#23 Příspěvek od ransom »

Hruškový plováky úplně v pohodě, fungujou roky v šestikubíkový senkrůvně plný hajzlpapíru, hoven a listí. Jediný co je kdy zastavilo byl metrovej kus hadru. Ten by ti ale zblbnul i elektrody.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Při častém ohýbání se ulomí , to drát coby elektroda nee .
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“