LED žirovky NS-5S-X1H7 od firmi Alimo
Moderátor: Moderátoři
LED žirovky NS-5S-X1H7 od firmi Alimo
poslal naspäť do e-shopu, vrátili sa naspäť, že sú v poriadku.Nahodil do auta, nesvietia.obrátil sa na mňa, meraním, napojením na zdroj som zistil,že sú nefunkčné. Otvoril som ich a zistil, že je na plošáku prepálený spoj. Po opravení spoja led žiarovka funguje normálne.Vysvetlenie je, že led H7 na rozdiel od žiarovky H7 má polaritu, tým vzniklo poškodenie,že kamarát to napojil opačne a odpálil ich.Preštudoval so celú priloženú dokumentáciu nikde som nenašiel upozornenie na to, aj keď po rozobrat´je vo vn´tri led dosť miesta dať ochranu proti prepólovaniu, ke´nie tak to mohli aspň upozorniť v manuáli.Chcem upozorniť na LED žiarovky, teraz sa kupujú húfne hlavne z číny aby si motoristi dali na to pozor.Ešte by som dodal, že tieto stáli 2 kusy-35 EUR aj s poštovným.
Ďakujem.
A kutilmile - nelituju tě
Nemal som doteraz v ruke LED H7, takže som bol prekvapený,keď som ich rozobral je tam 6 pinový prúdový čip, a je to z konektora napojené s polarotou,
čiže musí tam byť dodržaná polarita, bez toho aby v príbalovom manuály bolo na to upozornenie, a adaptér čo mu zostal po starých ledkách sa na led žiarovkách dá otočiť, čiže ľahko sa dajú odpáliť, aj keď sa čudujem, že prúdové regulátory ktoré sú tam osadené to prežili. kamarát ich nahodil do auta a zatiaľ fungujú.Píšem to aj preto, že hodne jazdím večer za tmi a veľa starších aút ma oslňuje z bielymi led svetlami, čiže hodne ich ľudia objednávajú hlavne z číny a dávajú si to do aút. Zachytil som v tv, že Osram začal predávať všetky druhy autožiaroviek LED a sú tam pribalené štítky o homologozácii ktoré treba nalepiť na svitidlo pre preukázaní sa na STK.
Aj tak ďakujem!
- PCmaniac99
Dementi, co tam něco LED-kového nasadí a jezdí bez jakéhokoli seřízení, jsou na silnici vidět často, mnohému to svítí jako dálkový světla. Zrovna včera jsem jednoho takovýho viděl na parkovišti u bohunického kampusu - stará oktávka a uvnitř něco s LEDkama, co dělalo na stěně před ním kužel do dvoumetrové výšky a žádné viditelné rozhraní jak u žárovek nebo xenonů. Dement na zabití přijel do KFC!!!
Jo, švestky jsou v noci zalezlý (asi se potmě bojí), takže nic nehrozí...
Trochu mě baví jak se tady koušete kvůli oslňujícím LED a přitom každé třetí auto na cestách oslňuje. Pátky a Neděle jezdím v noci a stále stejný evergreen. Jedno jestli staré nebo nové. Vysoké SUV tam je to snad typické. Mám vysoké auto, sedím snad o půl metru výš jak v běžném kombíku a stejně mi to v noci perou do xichtu. Drahý velký auta, ani ne moc starý a nechápu že to je horší jak Fabie 1. generace.
A co mě úplně vysírá jsou automatické dálkové světla. LED matrix ještě fungují tak nějak uspokojivě, ale ty automat dálkové to je peklo. A ještě je to těm řidičům úplně na háku. Někdy skoro lituju že nemám nahoře světelnou rampu jak TIR.