S: Oravan LUX bižuterie
Moderátor: Moderátoři
Před chvilkou jsem k Luxíkovi připojil STB s AVA výstupem. To je OK.
Mám však dva dotazy, u kterých nevím, zdalipak je to vlastnost:
1. Při prostřihu v pořadu, kde je hodně černé se stává, že jakoby ztratí synchronizaci a mžikově se tam objeví takový bíločerný artefakt.. vyfotit ani natočit se mi to nedaří.. v podstatě stejný, jako když připojím video signál, než se chytí.
2. Při přepnutí programu NA STB, kde je zase hodně černé zafunguje asi nějaká analogová automatika a zhruba 300-500ms je patrné, že se jas sníží do opravdové černé.
Obě se stávají i při přepnutí STB na jiný program.. že by mžikově vypnul AV signál ?...
Jsou toto vlastnosti, nebo je to nějaká nekonzistence mezi AV signálem z STB a Luxíkem ? Jestli po něčem pátrat.
Zato ruskou taky nikdy - v žádném.Celeron píše:Koukal jsem ve skladu na domělej Oravan a je to nějaký divný. Byl zarovnanej mezi dalším bordelem obrazovkou ke zdi ale částečně rozdělanej zadní dekl.
Kouknul jsem dovnitř a na obrazovce je popis azbukou. ...Dnes jsem trochu uklízel sklad a probojoval jsem se k telce aby šlo kouknout zepředu. Je to Oravan 2.fredis píše:V Oravanu jsem ruskou neviděl. Jen ty co jsi uvedl.Jestli to není (tuším) Mánes.
Těch LUX-ů bylo zřejmě jako šafránu. Už výše jsem psal, že byly (asi) prodávány jen přes Tuzex. Taky mně jich prošlo rukama málo (na rozdíl od "obyčejných"), asi bych je spočítal na prstech jedné rukyrnbw píše:Obycajny Oravan bol pomerne bezny typ, ale LUX som nikdy nazivo nevidel.
Jak už jsem psal... pátral jsem po "Teorii LUXů".. fotka je náhodně objevená CIZÍ při vyhledávání "čehokoli" okolo Oravanů..kokun píše: Na snímku máš taky Oravana 1 (či 2) - podle 4 poťáků a memostatu na "bočníku".
Právě jsem se vrátil ze služební cesty a dovezl si jeden opravdový dáreček, teda vlastně dva. Nikdy nejetý. Dotyčný ho pořídil na sklonku CRT bání a nakonec ho nikdy nepoužil
Já se těch luxů začínám hrozit. Včera volal kamarád, že mi jednoho přiveze jako dárek od někoho z Prievidze. Prý tam měl taky servis a v Oravě se dokonce "vyučil"..kokun píše:Těch LUX-ů bylo zřejmě jako šafránu. Už výše jsem psal, že byly (asi) prodávány jen přes Tuzex. Taky mně jich prošlo rukama málo (na rozdíl od "obyčejných"), asi bych je spočítal na prstech jedné ruky
Pracovnu mám nahoře a dřevěnými stropy se to začíná nějak hromadit. Takže budu muset brzdit..

"Bublinkový" DO Tesla (skutečná výroba DDR)
Tady máš jeho inovovanou variantu (xxx/HL) od stejné firmy HQ.

OTF RC 763/HL ovladač Color 343, 446, 447 - bublinková předvolba na TV, DO ORAVA OTF
EDIT:
Staňo - o dodatečné montáži TXT modulů se píše třeba i v tomto vlákně - taxi počti