dvd imation nevypaluje

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

dvd imation nevypaluje

#1 Příspěvek od konosuke »

Zakoupil jsem mínusová dvd-r Imation 16x. Při pokusu o zálohování dat programem nero, alko120 i shrink proces selhal, error, disk nepužitelný. Z 10 ks.balení dvd hned takto 3 ks. Další jsem lépe nezkoušel. Vypalovačka je NEC ND-3520A, dosud vypálila všechno a na různé značky nosičů. Kupodivu: na jiném compu a vypalovačce LG to vzalo. Kde může být příčina neúspěchu ?
Naposledy upravil(a) konosuke dne 28 úno 2008, 08:52, celkem upraveno 1 x.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
pepito

#2 Příspěvek od pepito »

Nemusí být podporovány vypalovačkou, už se mi to taky párkrát stalo.
Viz doporučená média pro tvojí palírnu http://www.nec.co.uk/productfile.asp?id=677
Proto už používám jenom Verbatim nebo Sony
kellik

#3 Příspěvek od kellik »

Akou rýchlosťou si ich napaľoval?
Ja som si raz kúpil 25 ks Imation 16x plusky. Keď som dal v Nere napaľovať 4x rýchlosťou, vždy mi odmietlo dokončiť disk. Zvýšil som rýchlosť na 8x a potom bolo všetko OK.
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

[quote="kellik"]Akou rýchlosťou si ich napaľoval?
Disk dvd-r certifikován 16x, pro jistotu jsem zvolil 8x ale program nero se samovolně přepnul na rýchlost 2.4x (?!) a stejně vypálení neproběhlo.
Tak jsem to urgoval v místě zakoupení a dověděl se, že imation jsou nosiče problémové. Prostě se nesnesou s některými typy mechanik. Jediná cesta vede použitím jiné vypalovačky ( LG ) co mám ve firmě. Mně se osvědčily nosiče EmTec (+R i -R), Titanum-R, BENQ-R, GigaMaster+R a Traxdata+R.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

Tak, problém vyřešen použitím odlišné vypalovačky ( LG ) která imation dvd-r bez dlouhých cirátů přijme - kopii vypálí. Bez složité reinstalace, upgrade firmware mechaniky (ani tato myšlenka není špatná - do budoucna). Další je ovšem na světě: copy protect ! existuje finta, poskup a způsob jak prolomit kopírovací ochranu ? Některé originální dvd jsou takto zcela nedemokraticky zajištěné proti překopírování a osobní spotřebu v hospodářsky chudších destinacích ( ČR )...
byKiVi

#6 Příspěvek od byKiVi »

Nový firmware:
http://cdr.cz/dvd_rekordery/nec/nd3520.html
Postupovať podľa návodu v archíve.
tonyab

#7 Příspěvek od tonyab »

konosuke píše: způsob jak prolomit kopírovací ochranu ? Některé originální dvd jsou takto zcela nedemokraticky zajištěné proti překopírování a osobní spotřebu v hospodářsky chudších destinacích ( ČR )...

DVDFab Platinum 4
Zdarec, T
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “