Čo si stláčal a čo napísal vieš ty... ja som vychádzal z tohto...
rec. Marantz SR5006
Moderátor: Moderátoři
- TheLastUnicorn
Ale k veci: Amplituner vyhadzuje chybu "DC", čiže tvrdí, že na výstupe je DC zložka. A najlepšie je, že sa závada prejaví už aj pri mašine v režime "Stand By". Proste receiver je vypnutý v pohotovostnom stave a zrazu sa rozbliká protect. Znovu som zmeral DC na výstupoch (samozrejme po nahodení mašiny do prevádzky) a na všetkých kanáloch sa pohybovalo medzi 5 a 15mV. Cez víkend to otvorím, popozerám a pomeriam, ale mám obavu že problém nebude v samotnom výkonovom stupni a asi ani samotnom obvode ochrán...
Tie obvody ochrán sú takmer identické... a tiež si procák pamätal poslednú chybu a chovalo sa to rovnako, akurát že indikáciu nespustil v StandBy režime - až po pokuse o zapnutie.
Nájdi niekde aj proces vymazania chýb, lebo ich tam bude "naskákaných" viac a zle sa to pri plnom stave identifikuje.
Tiež by to malo mať funkciu "servisného" zapnutia bez ohľadu na chyby.
- TheLastUnicorn
- TheLastUnicorn
Sú bez napájania, ale procesor si pamätá chybný stav, tak zapne upozornenie aj v SB režime..TheLastUnicorn píše: ako sa vadný Dc ofset koncových stupňov môže prejaviť pri vypnutom zosilňovači. Nemali by byť vtedy konce bez napájania?
Nie je to jednotné u receiverov.. záleží čo si výrobca navymýšľal..
- TheLastUnicorn
Kľudové prúdy som nastavil na 12-14mA, DC ofset sa pohybuje na všetkých kanáloch do 20mV. Napájacie napätie je Ok, +60,8V a -60,7V. Doplnil som chýbajúce skrutky a všetko poctivo podoťahoval. Nechám to teraz celý deň bežať a uvidím...
- TheLastUnicorn
- TheLastUnicorn