Pokud prodává na webu, kterej si bere provizi, JE TO KOMERČNÍ PRODEJ. A je fuk, že ten kdo má zisk je ten provozovatel webu. JE TO KOMERCE. BASTA. Bastlírna je od začátku NEKOMERČNÍ = od nikoho povinný desátky nevybírá. Už jen proto si může vynucovat exkluzivitu. Když dáš barák do prodeje realitce, taky chce, abys jí dal podepsanou exkluzivitu = nenabízel ten samej barák u jinejch realitek ani sám osobně.workhard píše:To je ale blbost, když někdo prodává jeden generátor, o žádný komerční prodej se nejedná. ...
Odděleno z nabídky generátoru
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
prostě když někdo podniká v tom oboru nebo se tím živí, jestli to prodám tady,na Aukru,na bazosi ,sbazaru,nebo burze stále za stejnou cenu a jsem obyč bastlir, který dál posílá co nepotřebuje, nevidím to jako komerční prodej.
Viz Komerční inzerce je taková, která: nabízí k prodeji zboží, které bylo nabyto jakýmkoliv způsobem za účelem dalšího prodeje
Pochybuji že nakupujeme ty krámy,jen abychom je tu zas mohli prodávat dál
Že? Když by prodával jen jednu banku, tak to není komerce? Až kdyby prodával tu druhou, tak to bude už silná komerce, ne?workhard píše:Já bych to pravidlo zrušil, přijde mně nesmyslné.
To, že jsi nepochopil pravidla, tak není nic k chlubení. Pravidla fóra mají smysl, nikdo je tu nedával jen tak pro srandu a že se až teď někomu zdají nesmyslná?
Ten inzerát je tu v pořádku. Dotyčný to chce prodat a že to dal i sem, kde by byl větší zájem v oboru, tak to je a musí být v pořádku. Není to prodej modré krávy nebo zeleného auta či něčeho jiného, s čím bastlírna nemá nic společného.
Jestli se mezi námi najde zájemce dřív, nebude na Aukru co dražit. Jak si to vyřídí prodávající s Aukrem, do toho nám nic není.
Správně připomněl jimirek: - berte to se zdravým rozumem, i to přece máme v pravidlech.
Hele, EKKARE, já ti rozumím. Jsem tady 6 let a nikdy jsem nic nenabízel, tak zneužití pro obchod to asi úplně není. Chápu, že se ti ten generátor líbí, ale já mám pouze jeden, tak to komerční moc není, protože je nevyrábím a udělám ti nabídku jen pro tebe. 6500Kč. Je to pod cenou, ale elektrikáři by si měli dělat navzájem radost a pomáhat si.EKKAR píše:Jseš tady regnutej 6 let, máš celejch úžasnejch 6 příspěvků, z toho 4 v tomhle vláknu nabízejícím generátor, KTEREJ NAPROSTO NEZPOCHYBNITELNĚ NABÍZÍŠ NA JINÝM AUKČNÍM SERVERU. Stejný fotky, stejnej nick, stejnej text nabídky = žádná náhoda. Na to, že tam máš cenu o stovku vyšší ti exkrementuje Bílej Tesák, prostě je to nabídka stejnýho zboží na jiným aukčním webu jinýho provozovatele.
Tak co, bereš ?
A navíc, poštovný zadarmo.
Co ty na to ?
Ondra