Jaký gramofon k Transiwatt 140?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kentan

Jaký gramofon k Transiwatt 140?

#1 Příspěvek od kentan »

Ahoj, nikdy jsem gramofon nevlastnil, ale mam doma Tw140 studio a nějak se mi postupem času zalíbil jeho zvuk. Dělala se nějaká kombinace TW140 a gramo?
dred

#2 Příspěvek od dred »

:D TW - JUNIOR studio asi nie...
Přílohy
obrázok_2024-09-23_060608522.png
obrázok_2024-09-23_060608522.png
samec

#3 Příspěvek od samec »

Tak to je asi tretí gramofón s rovným dekľom, čo som kedy videl. Škoda, že je to taký mačkopes, ani mačka ani pes, že konštrukčne nie je ani lacný, ano estetický.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Zapomínáš, že s parametry výrazně dražších gramofonů byl snadno sestavitelný a téměř nezničitelný. A to byly tehdy výhody dost podstatné. V té době snad ani srovnatelný gramofon z Tesly na trhu nebyl, nebo snad i nějaká ta NC42 už byla, ale muselo se na ni hodně dlouho šetřit.

Ano, bylo vidět, že u TG nejde o tovární výrobu, vždyť ty panely, točítka, ovladače, nakonec i talíř s ložiskem a ramínko se dělaly víceméně manufakturně, spusta ruční práce. Jo, kdyby se toho dělaly desetitisíce, možná by se toho nějaká fabrika ujala, ale muselo by to počkat, až splní pětiletku, a jestli jí to shora odsouhlasí.
Tak snadno získával svět před námi náskok v audiotechnice. A nejen v ní.
kentan

#5 Příspěvek od kentan »

Našel jsem někaké zmínky o gramci: ELEKTRONIKA PRAHA typ TG120 ASM. Ale nějak nerozumim co je to zač. Našel jsem vícero vzhledů, to byla nějaká stavebnice?
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Ano, byla to postupně rozšiřovatelná stavebnice, to ostatně šlo udělat i s předchozími modely SG40 a SG80, u nichž se s tím původně nepočítalo.
O konstrukci (včetně rozměrů) najdeš něco tady, nicméně variant bylo víc.
jardafiala

#7 Příspěvek od jardafiala »

Po krátkém hledání jsem našel odkaz na AR, našel články, ty jsem vyseparoval a dal na Táňu pod názvem "elektronika praha TG 120".
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Myslím že taková NC-420 nebo 430 by to zvládla taky ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Na Sbazaru je právě nabídka na celou soupravu SG60+TW40 Junior+2xARS9204.
Ale je v zásadě jedno, jaký gramofon s řemínkovým náhonem a MM přenoskou s ½" uchycením k tomu použiješ, ani 10let věkového rozdílu proti zesilovači nemusí vadit, protože ani tenkrát jsme si nestihli postavit všechny komponenty najednou, natož k nim hned přikoupit tovární výrobek.
Takže nic nezkazíš tím, že k tomu připojíš NC420 až 440, a nakonec i NC470, ačkoli ten je opravdu o dost mladší.
Do těch SG se nejčastěji dávala vložka Shure M44-7, protože to byla jedna z asi tří MM přenosek, které se daly koupit tehdy za koruny ve Smečkách (i když s potvrzením o členství v hifiklubu Svazarmu). Tesla vypustila naši VM2101 tuším nějak po roce 1972, za ni dnes lze použít mnoho typů v hradecké KTS-AME, pražském Graledu a u dalších prodejců od firem Audiotechnica (AT3600L, -LB, AT91, AT95), Analogis, prostě některou do tisícovky.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Klidně i Ortofon OMB-5 nebo OMB-10, je to podobná cenová i kvalitativní relace.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#11 Příspěvek od Cust »

Já jedu na Ortofon OM 10 (ta už je tuším dost přes litr). Jsem spokojený. Jednou mi kamarád dal na test nějakou klasickou Audiotechicu (snad AT95???) s tím, že ji koupil od číňana. Můžu vám říct, že přes ni bych muziku poslouchat nechtěl. Tak pozor na pajci a kupujte tam, kde máte zajištěn zdravý původ.

EDIT: Dříve jsem s radostí provozoval NC470 + Ortofon OMB 5e. Myslím, že to je vcelku slušný hifi entry level za nízké náklady.

EDIT: Jo a do týdne chci nechat vyrobit desky pro nový ultimate ultra low noise ultra low distortion preamp. V základu jsou vstup/výstup na cinch, napájení AC 18 V (bude tam trošku průsak 50 Hz + harmonické), po připojení druhé desky (stack - do patra) se změní napájení na DC 24 V s DC/DC konvertorami na 500 kHz. Dále druhé patro bude obsahovat budiče pro symetrické výstupy (XLR3 konektory) a 6.2 Jack se sluchátkovým zesilovačem a poťákem na štelování hlasitosti. Krom kýblů to bude vše v SMD s odpory s nízkým kvantovým šumem a kondíky v NP0. ;-) Takže total hiend. :roll:
Přílohy
UGAm1v0_stack3.jpg
UGAm1v0_stack3.jpg
UGAm1v0_stack1.jpg
UGAm1v0_stack1.jpg
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“