Zdravím.Mám výše zmíněný LG DR7400 a netočí motorem.Laser je ok.Po zasunutí disku si čočka pojezdí,zjistí,že tam je CD nebo DVD,ale protože se neroztočí,hodí hlášku NO DISK.Motor nemá ani tendenci se pohnout,takže není přidřený a podobně.Bohužel to není motor na dva drátky,takže ho nemám jak prubnout.Pokud roztočím disk dostatečně rychle jen prstem,tak načítá i minutu,pokud s ním ani nehnu,je hotový za tři vteřiny.O otáčky toho motoru se stará(asi) PWM BD7956FS.Tohle IC mělo na svědomí hromadu reklamací vypalovaček LG.Vždycky bylo vyhořelé.Byl bych ho vyměnil a otravoval až v případě,že by to nepomohlo,ale nenašel jsem ho nikde v česku.Nevíte někdo o náhradě,případně jestli nejsem úplně vedle a je to něčím jiným?
Proč myslíš že je ten laser OK? To že zjistí odrazem že je vložený disk ještě neznamená že je dobrý. A právě proto nemusí roztočit motor. To je teorie, můžeš mít pravdu i ty.
Mám za to,že pokud odchází laser,tak většinou není schopen načítat DVD,ale poradí si s CD.Nemám s tím hodně zkušeností.Jestli je laser vadný,tak potom mám dotaz číslo 2.Netušíte někdo kde sehnat laser KWS-222A,nebo náhradu?
Ten snímač má lasery dva a je pravda že většinou odchází DVD. Proto jsem taky psal že můžeš a asi máš pravdu i ty že ti nejde řízení motoru nebo motor. Není ten PWM BD7956FS horký?
Moc jsem to nepochopil.Co je teda vadné a co vyměnit?S tím obrazem máš naprostou pravdu.Je mi jasné,že zrovna s tímhle šrotem jsi měl asi víckrát co do činění,ale na mě musíš pomaleji.
lemy píše:Moc jsem to nepochopil.Co je teda vadné a co vyměnit?S tím obrazem máš naprostou pravdu.Je mi jasné,že zrovna s tímhle šrotem jsi měl asi víckrát co do činění,ale na mě musíš pomaleji.
Vadná mechanika DVD-co na tom není k nepochopení. Je třeba vyměnit Pick-up(Laser)
To jsem udělal,a náhrada se prodává pod označením 6721RHD017A za cenu 1450,-Kč.To se mi zdá na ten křáp trochu moc.Kdyby jste někdo věděl,případně tento laser měl za příznivější cenu,dejte mi vědět.
Dík za rady.